Зі світу по факту

УКРАЇНА ЗНОВУ КУПУВАТИМЕ РОСІЙСЬКИЙ ГАЗ, АЛЕ ВЖЕ ЗА РИНКОВОЮ ЦІНОЮ

Цим похвалився Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Вже цього року планують придбати близько 5 мільярдів кубометрів. Повернутися до контракту з «Газпромом» Україну зобов’язав Стокгольмський арбітраж. Він не лише зобов’язав «Нафтогаз» купувати паливо за контрактом, укладеним ще Юлією Тимошенко, але й «Газпром» — дати Україні ринкову ціну.

З ГАРАЖА У ЛУЦЬКУ ВИЛУЧИЛИ ПОНАД ТОННУ СПИРТУ

Працівники податкової міліції Волині вилучили з незаконного обігу 1150 літрів спирту. Таку чималу партію товару його власники зберігали в гаражі у Луцьку. Спирт був розлитий у пластикові бочки та каністри. Вилучений товар оцінили у 300 тисяч гривень.

ПОБЛИЗУ СІЛЬСЬКОЇ ДОРОГИ ВИЯВИЛИ МАЙЖЕ СОТНЮ НЕБЕЗПЕЧНИХ БОЄПРИПАСІВ

Днями фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області виїжджали на Турійщину. Поблизу автодороги між селами Мокрець та Туричани місцеві жителі виявили металеві предмети, схожі на застарілі боєприпаси.

Після ретельного обстеження території з міношукачами сапери вилучили 97 боєприпасів часів Другої світової війни: авіабомби ФАБ-100 (3 одиниці), артилерійські снаряди (20), мінометні міни (24), ручні гранати (50). Усі виявлені небезпечні знахідки знищили на підривному майданчику.

НА ВОЛИНІ ЧЕРЕЗ ПІДСТАВНИХ ОСІБ СКУПИЛИ

200 ГЕКТАРІВ БУРШТИНОВИХ ЗЕМЕЛЬ

200 гектарів землі з покладами бурштину на Волині сконцентрувалися в одних руках після реалізації сумнівної схеми. Вона почалася два роки тому з того, що 120 селян практично одночасно написали прохання про виділення їм землі під сільськогосподарські потреби серед лісу неподалік селища Маневичі.

Попри те, що земля тут не оброблювалася, працівники Держгеокадастру погодилися на її відчуження саме під потреби натурального господарства. Невдовзі всі акти на землю сконцентрувалися у ТзОВ «Терлан-Ком». За адресою ТзОВ «Терлан-Ком» розташована звичайна львівська квартира. Тим часом правоохоронці на Волині вже взялися розслідувати цю справу за статтею про зловживання владою чи службовим становищем з корисливих мотивів.

НОВИНКИ У ШКОЛІ: НА СНІДАНОК – БУРГЕРИ

У Житомирі експериментують з харчуванням дітей у школах. Замість каш і котлет учні снідатимуть… бургерами. Меню запозичили у європейських навчальних закладах. Та з’ясувалося, що таке меню ще й економніше на третину. Поки експеримент запропонували п’ятьом школам.

ВІДДАЛА ЗЛOВМИСНИКУ 42 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ:

ПІД КИЄВОМ ЖІНКУ ПOГРAБУВAВ КАВАЛЕР

НА ПЕРШОМУ ПОБАЧЕННІ

У Києво-Святошинському районі відбувся нeпрuємний інцидент. 44-річна мешканка пoстрaждaлa від рук 33-річного чоловіка. Вони познайомилися через інтернет. Але на довгоочікуване побачення кавалер приїхав з нoжeм. Пoгрoжyючu вбuтu жінку, він вимагав у неї гроші і навіть продати автомобіль. Пeрeлякaна жінка взяла в борг кошти у подруг і віддала злoвмuснuкy 42 тис. грн. Звернутися в пoлiцiю вона наважилася лише через два дні.

Пiдoзрювaнuй тільки в жовтні вийшов з місць пoзбaвлeння вoлi, де протягом 10 років відбував пoкaрaння за майнові злoчuни, а зараз він вже знаходиться в iзoлятoрі тимчасового трuмання. Чоловікові зaгрoжyє до семи років в’язнuцi.

У ЄГИПТІ ХЛОПЧИКА НАЗВАЛИ ПУТІН

Житель Єгипту назвав свого сина на честь президента Ро-сійської Федерації — Путін, чим спровокував просто шквал емоцій та фотожаб в соцмережах. Користувачі висміяли дивне ім’я дитини.

Нагадаємо, що раніше щось подібне сталося і в Україні – в Закарпатській області чоловік назвав свого сина Янукович.

У ЯПОНІЇ ВИПАДКОВО ЗНАЙШЛИ УКРАЇНСЬКИЙ ФІЛЬМ 1930 РОКУ, ЯКИЙ ВВАЖАВСЯ ВТРАЧЕНИМ

Україна веде переговори з Токійським кіноархівом, щоб повернути унікальний фільм.

У кіноархіві Токіо (Японія) знайшли український науковий фільм «Людина і мавпа» 1930 року, який вважався втраченим.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, картину планують відреставрувати. Після цього її презентують на спе-ціальній події.

Український повнометражний науковий фільм режисера Андрія Вінницького вважався втраченим. Про нього збереглося мало інформації. Відомо, що його тривалість — 71 хвилина.

У ГРЕЦІЇ ВІДБУЛИСЯ МАСОВІ ПРОТЕСТИ

15 січня біля будівлі парламенту в Афінах зібралися демонстранти, протестуючи проти запроваджених урядом реформ. На мітинг вийшли близько шести тисяч демонстрантів, припинив працювати громадський транспорт, що спричинило серйозні затори в місті. Участь у страйку авіадиспетчерів призвела до скасування низки рейсів.

Учасники акції висловлювали протест у зв'язку з обмеженням владою права на страйк. Під час мітингу деякі учасники протесту почали кидати каміння та фарбу в поліцейських. У відповідь по-ліція застосувала світлошумові гранати і сльозогінний газ. Причиною хвилювань в країні стали реформи, прийняті грецьким парламентом раніше того ж дня. Серед найважливіших нововведень — поправки до закону, згідно з якими страйк є легальним лише в тому випадку, якщо його підтримали більше половини членів профспілки.

УЖЕ ЦЬОГО РОКУ ВЧЕНІ СПРОБУЮТЬ ВИРОЩУВАТИ РОСЛИНИ І КОМАХ НА МІСЯЦІ

Китай поступово стає одним з головних гравців у справі підкорення космосу. Уже цього року китайські фахівці мають намір відправити зонд на далеку сторону Місяця. Там вони не лише досліджуватимуть середовище, а й спробують вирощувати рослини та комах.

Поруч із цим Китай уже працює над місією «Chang'e 5», яка має повернути зразки на землю. Кінцевою ж метою програми є висадка на Місяці та створення там бази. Китай планує зробити це у 2030 році, випереджаючи усі країни-лідери з дослідження Космосу.

За інформацією Інтернет-видань

підготувала Леся ГРІНЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>