Зі світу по факту

Рівень бідності в Україні в 2017 році знизився до 12%

Рівень бідності в Україні в 2017 році за даними Київського міжнародного інституту соціології знизився до 12%, повідомляє щотижневе видання «Дзеркало тижня. Україна» (ZN.UA) з посиланням на заступника виконавчого директора КМІС Вікторію Захожу.

За її словами, з 1994 до 2017 рр. рівень бідності в Україні змінювався. Найгірша ситуація була наприкінці 1990 років. У 1998 році 52% респондентів вважали, що вони майже голодують. Потім ситуація поліпшувалася, і за 10 років — до 2008 року — рівень бідності знизився до 11%.

«І це одне з нечисленних, але важливих досягнень України за ці роки. У 2008 році, після початку світової кризи, рівень бідності зріс до 21%, але потім ситуація почала покращуватися. Перед початком військового конфлікту, в 2013 р., рівень бідності становив 9%, з 2014 до 2016 рр. збільшившись майже вдвічі — до 17%. Але протягом останнього року ситуація покращилася, і рівень бідності знизився до 12%», — зазначає В.Захожа.

 

У САХАРІ ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ ВИПАВ СНІГ

В Алжирі, в пустелі Сахара, в місті Айн-Сефра випав сніг 8 січня. І у цей же день сніг розтанув, коли температура повітря «прийшла в норму».

У минулому році сніг у Сахарі випав в грудні.

 

НА МАДАГАСКАРІ ЦИКЛОН «АВА» СПРИЧИНИВ ЗАГИБЕЛЬ 29 ЛЮДЕЙ

У результаті тропічного циклону, що розбушувався на Мадагаскарі в минулі вихідні, щонайменше 29 осіб загинули і ще троє отримали поранення, повідомляє Укрінформ.

Крім того, відомо про двох зниклих без вісті і трьох поранених. Тропічний циклон «Ава» пройшовся по Мадагаскару в п'ятницю і суботу, вразивши в основному східне узбережжя острова. Більше 13 000 чоловік були евакуйовані. Також близько 16 000 учнів були відсторонені від занять до четверга через повені та загрози зсувів.

 

Сильні холоди у США призвели

до загибелі 26 осіб

Внаслідок вторгнення холодного арктичного повітря побиті рекорди мінімальної температури в Портленді, штат Мен (мінус 24 градусів Цельсія), а Бостон повторив мінімум 1896 р. (-19 градусів).

У ряді прибережних штатів вітер підняв високу хвилю, яка затопила вулиці розташованих на узбережжі населених пунктів.

Зокрема, в штаті Массачусетс влада була змушена евакуювати частину населення, коли море затопило деякі вулиці і вода почала замерзати.

Також були закриті декілька аеропортів. У лікарні надходить багато пацієнтів з обмороженнями.

Раніше повідомлялося, що у США через аномальні морози замерз океан.  У Північній Америці спостерігаються рекордно низькі температури в багатьох штатах. Морози б'ють рекорди і призвели до часткового замерзання Ніагарського водоспаду.

 

У Сіднеї рекордна за майже 80 років спека

В австралійському місті Сідней зафіксовано рекордну температуру в +47 градусів за Цельсієм.

За даними метеорологічного бюро, останній раз подібну температуру в Сіднеї було зафіксовано у 1939 році.

Унаслідок аномальної спеки були госпіталізовані кілька людей.

Служба пожежної безпеки випустила попередження про підвищену пожежну небезпеку і запровадила повну заборону на розведення вогнищ.

 

ПОЛЯКИ СТАЛИ ЧАСТІШЕ ОДРУЖУВАТИСЯ

З УКРАЇНКАМИ

У Польщі росте кількість шлюбів поляків з українками.

З даних статистичного бюро в Любліні випливає, що впродовж останніх кількох років кількість мішаних польсько-українських подружжів подвоїлася.

Раніше поляки пов’язували свою долю з німцями, італійцями та греками.

«Тепер це явище повторюється. Зверніть увагу, що найчастіше – і це цікаво як із соціологічної, так і культурологічної точки зору – дружина походить з бідніших країн, а чоловік – з багатших. Натомість тенденція, коли чоловіки-поляки одружуються з німками чи італійками – це маргінес».

У 2016 році поляки уклали з іноземками 4662 шлюби,  у 2017 з українками – 782 шлюби.

 

У Росії почастішали затримання

українських заробітчан

У РФ почастішали випадки несправедливого порушення справ проти громадян України, які працюють у Росії і збиралися повернутися назад чи розірвати контракт.

Про це  заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська

«Збільшується кількість тих, хто затриманий, хто виїхав на роботу на територію РФ, був незадоволений умовами контракту чи виконанням контракту, як тільки збирався повернутися назад і розірвати контракт – опинявся за гратами зі звинуваченнями чи у тому, що він перевозить курильні суміші із наркотичними речовинами, чи в інших обвинуваченнях. Кількість таких людей збільшується», — сказала Лутковська.

Омбудсмен також порекомендувала не їхати до Росії учасникам АТО. Служба безпеки України напередодні заявила, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі має системний характер.

 

Після «заспокоювання» горе-матір'ю дитя опинилося в лікарні

У Горохівську ЦРЛ було доставлено чотиримісячну дівчинку. Лікарі констатували у малечі забій головного мозку і множинні гематоми обличчя.

Як з’ясувалося, ушкодження нанесла мати дівчинки . За попередніми даними, доглядаючи доню, 28-річна жінка вирішила запити «горе», яким вона назвала сварку з батьком своєї кровинки. Коли ж немовля почало плакати з своєї безпорадності, горе–мати стала його «заспокоювати».

Спочатку вона зі злобою трясла маля на руках, а потім стала колихати з силою в колисці. Проте факт побиття вона заперечує категорично. Лікарі помістили дитя в реанімаційне відділення. Її стан оцінюють як тяжкий.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>