Зі світу по факту

ТРІЙНЮ НАРОДИЛА… БАБУСЯ
У сорокалітньої Наталії Самаріної вже підростають четверо внуків, а вона нещодавно сама стала мамою. Ще й не одного немовлятка, а одразу трьох! Це перша трійня в Козятині, що на Вінниччині, за останні двадцять років. Першою у подружжя народилася доня. Потім горохом посипалися четверо синів та дочок, за якийсь час народилася двійня, потім – ще одне маля. Тож донедавна виховували батьки вісьмох дітей. Поки підростали менші брати-сестри, найстарша донька вийшла заміж і подарувала батькам чотирьох внуків. Аж це минулої зими мама зізналася їй по секрету: знову вагітна. Дарма, що внуки вже бігають, щебечуть, а раз Господь дарує щастя материнства, треба дякувати за це.

НА РІВНЕНЩИНІ ВИЛУЧИЛИ ПОНАД ТОННУ БУРШТИНУ
Днями працівники прокуратури та різних підрозділів поліції Рівненської області провели 9 обшуків на території Рівного, Рівненського та Сарненського районів. У результаті ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки «сонячного» каміння. Під час обшуків правоохоронці вилучили 1017 кілограмів обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 мільйонів гривень, мотопомпи, шланги та обладнання для обробки каменю.

Німеччина буде платити біженцям
за повернення на батьківщину
Уряд Німеччини хоче виплачувати додаткову премію шукачам притулку, які добровільно повернуться з ФРН на батьківщину.
Як наголошується, що ті, хто візьме участь у програмі повернення до 28 лютого, зможуть отримати додаткову «підтримку для реінтеграції» на суму до 3000 євро на сім’ю.
На сьогоднішній день мігранти вже отримують за відмову від подальшого розгляду заявки на притулок справи в ФРН по 1200 євро на дорослого, ( від 12 років) і 600 євро на дитину.

МИТО НА НОВІ АВТО З ЄС ПОСТУПОВО
ЗНИЗЯТЬ ДО НУЛЯ
Мінекономрозвитку опублікувало таблицю, яка регламентує рівень ставок ввізного мита України, які будуть застосовуватися у 2018 році до імпорту товарів з Європейського союзу, в рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС. Для легкових автомобілів у документі передбачено перехідний період тривалістю сім років. За цей час ставки ввізного мита поступово знижуватимуться до нуля. Ставки ввізного мита для нових легкових бензинових автомобілів з країн Євросоюзу встановлюються в такому обсязі: з робочим об’ємом не більше 1000 см куб. – 6,3% від митної вартості; понад 1000 см куб., але не більш як 1500 см куб. – 7,3%; понад 1500 см куб., але не більше 2200 см куб. – 5%; понад 2200 см куб., але не більше 3000 см куб. – 5%; понад 3000 см3 – 5%. Для дизельних авто: до 2500 см куб. – 7,3% від митної вартості; понад 2500 см куб. – 6,3%. Електромобілі розмитнюватимуться за ну-льовою ставкою. Для нових автомобілів з інших країн діє більше мито від 10%. Крім мита, при розмитненні легкового автомобіля треба заплатити акциз (залежить від об’єму двигуна) і ПДВ.

НА ВОЛИНІ ШУКАЧІ БРУХТУ ЗНАЙШЛИ
СТАРІ СНАРЯДИ
Днями на полях поблизу села Рівне Любомльського району шукачі металобрухту натрапили на застарілі боєприпаси. Як не дивно, люди виявилися свідомими і повідомили про небезпечну знахідку Управління ДСНС. На місце виїхали піротехніки й встановили, що мають справу зі снарядами часів Другої світової війни калібру 76 міліметрів. Всього їх нарахували 35. Усі небезпечні знахідки знищили на спеціальному майданчику.

У GOOGLE УКРАЇНА РОЗРОБИЛИ САЙТ З 3D-ТУРАМИ ЗАПОРІЗЬКОЮ ОБЛАСТЮ
Компанія Google Україна розробила сайт «Мандруй Запоріжжям» з інтерактивною картою та 3D-турами по пам'ятках області. На карті користувач може обрати будь-який населений пункт та прочитати про нього інформаційну довідку, де також наведені точна адреса, контакти, історія тощо. Відтак, можна віртуально погуляти островом Хортиця та його заповідником, відвідати музей судноплавства «Чайка», історико-археологічний заповідник «Кам’яна могила» і навіть зазирнути в цехи одного з найбільших металургійних підприємств України «Запоріжсталь». За допомогою опції «Моя подорож» на сайті можна спланувати свою поїздку та скласти зручний маршрут цікавими пам’ятками регіону.

ЛИТВА ДАСТЬ УКРАЇНІ 7 ТИСЯЧ «КАЛАШІВ»
І МАЙЖЕ 2 МЛН ПАТРОНІВ ДО НИХ
Уряд Литви схвалив постанову про безоплатну передачу Україні зброї на майже 2 млн євро. Про це йдеться у повідомленні Міноборони Литви. Зазначається, йдеться про зброю і боєприпаси, які були у використанні збройних сил Литви до переходу на стандарти НАТО. Повідомляється, що Литва передасть більш ніж 7 тисяч автоматів Калашникова, які більше не використовуються литовської армією, а також майже 2 млн патронів до них. Також буде передано понад 80 кулеметів, понад десять мінометів та протитанкову зброю.

ТРИ МІСЯЦІ ЖИВЕ У... СУПЕРМАРКЕТІ
У Львові працівники одного з розважальних центрів звернули увагу на дивну молоду жінку. Та вдень відпочивала у їхньому закладі, а після закриття йшла ночувати у місце для куріння. Щойно зранку приміщення відкривали – вона поспішала в туалет, щоб помитися. І так тривало майже три місяці поспіль. Як з’ясувалося, Оксані 30 років. Вона працювала чиновницею, а після звільнення з роботи пішла жити у супермаркет. Якось батьки намагалися забрати доньку додому, дійшло навіть до бійки. Та навіть це не допомогло, й наступного ранку Оксана повернулася на обжите місце.

МІЛЬЙОНИ ЧОРНИХ РАВЛИКІВ ВИКИНУЛИСЯ
НА ПЛЯЖ У ФЛОРИДІ
Мільйони чорних равликів викинулися на пляж міста Сент-Пі-терсберг у Флориді, США. Вся прибережна смуга на місцевих пляжах змінилися до невпізнання. Короткий ролик виклав один з місцевих жителів. На записі він швидко йде уздовж пляжу і равлики хрумтять у нього під ногами. Кінця чорної смуги не видно.
За матеріалами Інтернет-видань підготувала Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>