Новини, події, факти

Президент призначив Герасимова своїм представником у Раді

Президент України Петро Порошенко призначив Артура Герасимова своїм представником у Верховній Раді

Артур Герасимов - голова підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, а також голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі.

У МАСШТАБНІЙ ПОЖЕЖІ ПІД КИЄВОМ ЗАГИНУЛИ МАЙЖЕ ДВА ДЕСЯТКИ ОСІБ

17 осіб загинули через пожежу в будинку для літніх людей у селі Літочки Київської області.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, витягти з полум'я вдалося лише 18 його мешканців.

Наразі п'ятеро з врятованих перебувають у лікарні.

Близько третьої ночі 29 травня  на другому поверсі спалахнув вогонь. Його гасили спочатку місцеві мешканці, потім майже 30 одиниць пожежної техніки. У будівлі обгоріли стіни, зруйноване перекриття і розплавився дах.

У Кабміні створили комісію на чолі із міністром регіонального розвитку Геннадієм Зубком. Вона має з'ясувати усі обставини події.

Відомо, що власник будинку для літніх людей Олег Дмитренко створив притулок незаконно. Він не мав жодних дозволів, висновків від санепідемстанції та пожежників.

Як зазначив голова райдержадміністрації Володимир Сінько, люди, які користувалися послугами притулку, платили щомісяця від 3500 до 8000 гривень. Головного підозрюваного уже затримали за статтею 270 КПК України – порушення встановленних правил пожежної безпеки, що призвело до важких наслідків. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

У Парижі відразу вісім дітей пронизала блискавка

Столицею Франції Парижем  28 травня пронеслася сильна гроза. Під час негоди травми отримали одразу 8 дітей, які грались у парку. Їх уразила блискавка.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», інцидент із блискавкою стався у парку Монсо на північному заході Парижа. Відомо, що у двох із постраждалих дітей — серйозні травми.

Чоловік підстрелив лікаря за те, що той... приймав пологи у його дружини

Отакої: у Саудівській Аравії в місті Ер-Ріяді заарештували чоловіка за те, що той вистрілив у лікаря, який приймав пологи у його дружини. Він переконаний, що пологи мала приймати жінка.

Після пологів до лікаря Муханнад Аль Забну прийшов чоловік, який сказав, що хоче віддячити йому за те, що він приймав пологи у його дружини. Вони балакали в саду лікарні. Раптом новоспечений батько дістав з-під одягу зброю  і вистрілив в лікаря! Поки потерпілий стікав кров’ю, нападник втік з місця злочину. Лікаря відразу госпіталізували. Кажуть, загрози його життю немає. А нападника знайшли та заарештували.

Китай потерпає від сильних злив та повеней

Китай заливають рясні дощі. Зливи несуть за собою сильні повені й змушують людей евакуюватися.

Так, за тиждень від початку страшної негоди в південно-західній провінції Гуйчжоу постраждало понад 70 тис. осіб і 3300 га сільгоспугідь, пошкоджено понад 2300 будинків. Попередній збитки, завдані стихією, оцінюються в 7,6 млн доларів США. У провінції Хунань (центральний Китай) постраждало понад 27 тисяч осіб, зруйновано 1826 будинків. На ділянку автотраси поряд з повітом Гуйдун зійшов зсув, на розчищення завалів після якого піде близько 20 днів.

У Польщі затримали українця, який 9 років тому втік із колонії

Польська поліція затримала громадянина України, який 9 років тому втік з колонії і якого розшукував Інтерпол, повідомляє Радіо Польща.

34-річний українець, раніше засуджений за вбивство, займався в Сопоті підприємницькою діяльністю. З української колонії він утік після декількох років відбування покарання. У Польщі перебував близько двох років.

Андрій З. користувався документами, виданими раніше іншому громадянину України. Процес затримання пройшов спокійно — чоловік вважав, що це звичайний дорожній контроль. Після перевірки відбитків пальців у міжнародній базі виявилося, що він є розшукуваним злочинцем. У Польщі Андрію З. висунуто звинувачення, що стосуються використання фальшивих документів.

Волинянин намагався через кордон перевезти 45 кілограмів бурштину

Прикордонники Львівського загону на кордоні з Польщею виявили більш ніж 45 кілограмів бурштину.

«Сонячне каміння» через пункт пропуску «Рава-Руська» намагався вивезти з України наш співвітчизник. Мешканець Волині запакував мінерали у паливний бак автомобіля «Ауді», повідомляє  Державна прикордонна служба України.

Всього зі сховку іномарки дістали 45,2 кілограми необробленого світло-жовтого каміння. Варто зазначити, що це найбільша партія затриманого бурштину прикордонниками цього року на Львівщині.

ШАЦЬКА РДА МАЄ ТИМЧАСОВОГО КЕРІВНИКА

Президент «обезголовив» Шацьку райдержадміністрацію. Про це стало відомо 30 травня під час оперативної наради у Волинській ОДА.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що Президент України 26 травня підписав указ про звільнення Ігоря Корольчука з посади голови Шацької РДА. Гунчик доручив першому заступнику голови райдержадміністрації Сергію Сидоруку почати виконувати обов’язки керівника району.

«Апарат ОДА прошу надати всебічну допомогу першому заступнику голови РДА при виконанні ним обов’язків голови», — звернувся він до підлеглих.

За матеріалами Інтернет-видань –

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>