Єдина країна

В УКРАЇНУ ПРИЇДЕ КУРТ ВОЛКЕР

Спеціальний представник США щодо України Курт Волкер 23 серпня відвідає Київ. Про це повідомляє Держдепартамент США. 23 серпня він  вирушить до Києва, де приєднається до міністра оборони Джеймса Меттіса на зустрічах з високопосадовцями України для обговорення наступних кроків на дипломатичних переговорах щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Згідно з програмою, 21 серпня спецпредставник відвідає білоруську столицю Мінськ, де зустрінеться з представником російського уряду Владиславом Сурковим для обговорення російсько-українських відносин.

Після цього Волкер поїде у Вільнюс, де заплановані його зустрічі з високопосадовцями для обговорення подальших кроків в Україні.

НА ОЗБРОЄННЯ В УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ ЦЬОГОРІЧ НАДІЙДУТЬ ТАНКИ «ОПЛОТ»

Завдяки внесенню змін до Державного бюджету та збільшення видатків на оборону у 2017 році на озброєння в українську армію надійдуть танки «Оплот». Про це заявив президент України Петро Порошенко. Він також додав, що ДП «Київський бронетанковий завод» врахував досвід військових у зоні АТО та модернізував бойовий танк Т-72А, що став захищенішим та ефективнішим.

На закупівлю «Оплотів» планується виділити 300 млн. грн. Крім того, очікується, що на озброєння надійде 72 модернізовані танки Т-72.

МИХАЙЛО РОМАНЧУК СТАВ ЧЕМПІОНОМ ВСЕСВІТНЬОЇ УНІВЕРСІАДИ-2017

Віце-чемпіон світу з плавання Михайло Романчук приніс Україні перше «золото» на XXIX Всесвітній літній Універсіаді в Тайбеї (Тайвань).

Романчук переміг у фіналі 400-метрівки вільним стилем, подолавши дистанцію за 3 хвилини 45,96 секунди.

«Срібло» дісталося британцю Джею Стівену Елліоту (3.48,88), «бронза» — американцю Гранту Шульцу (3.49,03).

Сергій Фролов у фіналі показав п'ятий час (3.51,27).

ПІДГОТОВКУ ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО ПРОЙШЛО МАЙЖЕ 250 УКРАЇНСЬКИХ САПЕРІВ

З 2015 року канадські військові інструктори провели навчання за стандартами НАТО для 243 українських саперів. Про це під час брифінгу сказав речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Днями у центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ у Кам'янці-Подільському відбувся випуск чергової групи саперів, підготовлених за стандартами НАТО.

ЗА ЧАС АТО НА ДОНБАСІ ЗАГИНУЛО

2,7 ТИСЯЧІ ЦИВІЛЬНИХ

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що понад 2,7 тис. цивільних осіб загинуло за час конфлікту на Донбасі. В організації заявляють, що внаслідок бойових дій вимушеними переселенцями стали понад мільйон сімей, а мирні жителі, що залишилися по обидва боки лінії розмежування, потребують медичної та гуманітарної допомоги.

Тільки за останніх півроку на території Донеччини і Луганщини загинуло понад 400 цивільних громадян України. Це більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

СОНЯЧНІ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ ХОЧУТЬ БУДУВАТИ КИТАЙСЬКІ КОМПАНІЇ

Китайська державна компанія CCЕC (China National Complete Engineering Corporation) і приватна компанія GCL (Golden Concord Holdings Limited) підписали протокол для реалізації проектів у сфері енергетики в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Верховна Рада зменшила «зелений» тариф у 1,8 раза на електроенергію, яку виробляють сонячні електростанції потужністю більш як 10 МВт, введені в експлуатацію до 30 червня 2015 року. Голова правління китайської компанії CNBM назвав рішення Ради дискримінаційним по відношенню до китайських державних інвес-тицій і «уособлює практику виборчого законодавства в Україні".

Під цю категорію підпадають сонячні електростанції, власником яких на сьогодні є CNBM. Будівництвом цих станцій займалася компанія Activ Solar екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва і його брата, депутата-втікача Сергія Клюєва.

У ЗАПОРІЖЖІ ПОКАЗАЛИ ПЕРШИЙ

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕРТОЛІТ

У Запоріжжі представили вертоліт «Надія» виробництва  АТ «Мотор Січ».

АТ «Мотор Січ»  у 2018 році планує розпочати випуск у Запоріжжі вертольотів «Надія», які розраховані на 7 пасажирів, розглядається можливість їхньої адаптації для використання підрозділами ДСНС, прикордонної служби, санавіації.

ЦІНИ НА ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ЗРОСЛИ

БІЛЬШ, НІЖ НА 12 ВІДСОТКІВ

З січня по липень 2017 року в Україні споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 12,2 % у порівнянні з груднем минулого року.

Згідно з даними Держстату, з початку року найбільше в Україні зросли споживчі ціни на овочі — на 55,6 %, та фрукти — на 50,5 %.

У порівнянні з груднем 2016 року за 7 місяців цього року в Україні зросли споживчі ціни також на продукти тваринництва: на м'ясо та м'ясопродукти — на 20,4 % та на молоко — на 1,8 %. Одночасно з цим, відповідно до даних Держстату, за аналізований період знизились на 42,5 % споживчі ціни на яйця.

Також в Україні станом на липень поточного року, у порівнянні з груднем 2016, зросли ціни на: хліб та хлібопродукти — на 6,2 %, цукор — на 8,4 %, соняшникову олію — на 2,3 %, рибу та рибопродукти — на 2,5 %.

За 7 місяців 2017 року в Україні зросла ціна мінімального продуктового кошика для працездатної особи – на 187 грн., а для особи, яка втратила працездатність, – на 137 грн.

НОВІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ

Міністерство освіти і науки України напередодні нового навчального року затвердило нові методи навчання дітей початкової школи.

У першому класі домашніх завдань задавати не будуть. У другому класі підготовка «домашки» повинна займати не більше, ніж 45 хвилин на день. У третьому – не більше, ніж 1 годину 10 хвилин. У четвертому – 1 година 30 хвилин. Домашня робота не буде задана на канікули, вихідні, свята. Практично під заборону потрапляють тривалі розмальовки малюнків, складання схем, таблиць, написання домашніх творів. У початковій школі зошити будуть перевіряти і виставляти оцінки після кожного уроку.

УКРІНФОРМ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>