ЗАБРОДІВСЬКИЙ ПРОЕКТ УВІЙШОВ У ДЕСЯТКУ НАЙКРАЩИХ

7 грудня у Львові відбулося засідання Спільного Моніторингового комітету, на якому були затверджені результати першого конкурсу проектних заявок для двох тематичних цілей – «Доступність» і «Кордони» — Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014—2020», у якій разом з польськими і білоруськими партнерами бере участь Забродівська об’єднана територіальна громада.

На засіданні у рамках тематичної цілі «Доступність» прийняли рішення затвердити фінансування для 18 проектів із 61 повної форми заявок, поданих на другому етапі конкурсу. Також комітет затвердив резервний список із 29 проектів. Загальна сума за-  твердженого фінансування становить 35,62 мільйона євро.

До списку вісімнадцяти найкращих проектів увійшов і проект Забродівської громади з будівництва доріг, ведучим партнером якого є гміна Яблонь Парчевського повіту Польщі (вуйт Даріуш Лобейко). Проект «Покращення якості транспортної інфраструктури на теренах кордонів Польщі, Білорусі та України» зайняв восьме місце у рейтингу усіх поданих заявок. За підсумками вивчення проекту він отримав 82 бали з 85 можливих. Втім, лише два проекти отримали  максимум – по 85 балів, один – 83, один – 82,5 і п’ять проектів по 82 бали, серед яких і Забродівський. Сума фінансування з Європейського Союзу становитиме 1 448 507,01 євро (за нинішнім курсом валют приблизно 46 мільйонів 352 тисячі 224 грн.) для будівництва доріг у трьох країнах-партнерах. Невдовзі сторони проекту підпишуть грантову угоду.

Одночасно із цим громада працювала над транскордонним проектом з енергоефективності, який стосувався Річиці і Щедрогора, а також сіл Шацького району і польських та білоруських партнерів, однак, на жаль, він не увійшов до списку переможців.

Марія ЛЯХ

Відгуки (2) на «ЗАБРОДІВСЬКИЙ ПРОЕКТ УВІЙШОВ У ДЕСЯТКУ НАЙКРАЩИХ»

  1. Oleg S. коментує:

    Забродівський проект взагалі не мав права приймати участь в цьому конкурсі. В Ратнівському районі тільки Заболоттівська териториальна громада межує з Республікою Білорусь,та входить в тридцятикілометрову зону малого прикордонного руху з Польщею,завдяки географічному розташуванню села Гута.

  2. Oleg S. коментує:

    Саме завдяки цьому проектові можна було б якісно облаштувати пункти пропуску Тур,Заболоття,Гута,та вирішити питання відсутності транспортного сполучення між сусідніми Шацьким та Ратнівським районами. Враховуючи можливість відкриття пункту пропуску в Адамчуках ,цей проект неодмінно став би в пригоді ратнівчанам,адже для того щоб з'їздити в Польщу відпала б необхідність транзиту через Старовижівський,Ковельський,Любомильський райони.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>