Вивчаймо, шануймо Закон України

констТематичний захід «Вивчаймо, шануймо Закон України», присвячений 19-й річниці Конституції України, відбувся у залі засідань райдержадміністрації минулої п’ятниці за участі представників влади, установ, підприємств та організацій, духовенства району. 
У результаті тривалого, напруженого і багатогранного конституційного процесу була прийнята нова Конституція України 28 червня 1996 року. Про цю історичну подію в житті українського народу й Української держави нагадала присутнім ведуча заходу. Зокрема наголосила на тому, що Конституція увійшла у суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Вона несе в собі головну, надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людей. Життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.
Про необхідність внесення змін, удосконалення основного закону нашої держави з урахуванням сучасних викликів та потреб суспільства говорив голова ра-йонної ради Микола Макарук. Навів приклади боротьби українців за свої конституційні права та демократичні свободи. «На жаль, ми платимо за незалежність і державний суверенітет дуже дорогою ціною: життями героїв Небесної сотні Євромайдану, життями захисників Вітчизни, які гинуть майже щодня в боях з терористами, в тому числі п’ять жителів Ратнівщини» — сказав Микола Михайлович та за-кликав вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання. Українська нація очікує від змін остаточного і безповоротного утвердження європейського напрямку розвитку нашої держави та поштовху для розвитку її економіки. Тож голова районної ради зупинився на питаннях децентралізації, які потребують відображення в Конституції України. Зауважив, що не менш важливими і необхідними є судова реформа, реформування медичної та освітньої галузей. Від імені депутатів районної ради, районної державної адміністрації привітав усіх зі святом – Днем Конституції України. Побажав миру, спокою, здоров'я, щасливої долі, добра і процвітання нам та нашій державі.
Музично-патріотичні вітання були того дня у виконанні народного аматорського ансамблю пісні і музики районного будинку культури «Ратнівські візерунки», народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Обрій». Представники трудових колективів, установ та організацій району поклали корзини квітів на Братські могили, до пам’ятників Герою Радянського Союзу В. Газіну, Т. Г. Шевченку, загиблим в Афганістані воїнам-інтернаціоналістам, до стели пам’яті Небесної Сотні, Обеліска Слави та до Пам’ятного Хреста за волю та незалежність України. На завершення тематичного заходу працівники культури та присутні виконали Державний гімн України.
Леся ГРІНЧУК

конст1 конст2

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>