ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

сотня сотня1Три роки вже минуло відтоді, як в українську мову увійшло нове поняття – Небесна Сотня. Три роки, як вона відлетіла на небеса. І 20 лютого в Ратному, як і по всій Україні, вшановували пам’ять цих героїв. Найстаршому з них було 74 роки, а наймолодшому – лише 17… Є в тому скорботному строю і четверо волинян.

До центральної районної бібліотеки, на стіні якої прикріплений біл-борд з портретами героїв Небесної Сотні, прийшли сотні ратнівчан – від представників влади до учнів старших класів, принесли  з собою квіти і лампадки. До присутніх звернулися керівники району, які говорили про значення Революції Гідності та подвигу героїв Небесної Сотні.

— Їхній подвиг має продовження у тих хлопцях, які щодня борються за нашу державу на Сході, — наголосив голова райдержадміністрації Андрій Харлампович. – І ми всі молимося за те, щоб тут, на пам’ятній дошці, присвяченій нашим землякам, що загинули в АТО, і в цьому році не додалося нових фотографій.

Він вручив орден  «За мужність» ІІІ ступеня учаснику антитерористичної операції Олександру Маркуляку з Поступеля.

Голова районної ради Михайло Макарук порівняв героїв Майдану з героями Крут.

— Напевно, вони сьогодні дивляться з небес на нас і моляться, щоб ми не відступили від тих ідеалів, за які вони загинули, — сказав він. – І нам усім треба  докласти максимум зусиль, щоб наша країна очистилася від корупції, свавілля чиновників та бюрократії.

Настоятель Іллінського собору отець Роман відслужив панахиду за загиблими на Майдані. Звертаючись до присутніх, він сказав:

— Плаче батько, плаче мати над могилою сина, запитуючи, за що він загинув. А з небес їм відповідають: за вас, за Україну!

— З вірою та любов’ю до України, з вірою в Господа кожному з нас треба чесно працювати на своєму місці, — закликав о. Роман. – Ось тоді засяє Україна, про яку ми мріємо і яку хочемо мати!

Дмитро Мороз

 

Один відгук на «ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ»

  1. Oleg коментує:

    Не вшанування,а лицемірство.Вже поховали не одну сотню,а тисячі українських воїнів,та наші бариги як заробляли,так і заробляють на крові продовжуючи торгувати з російськими окупантами і їх посібниками.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>