ВОНИ ГЕРОЯМИ ВЕРНУЛИСЯ ДОДОМУ

Прохід західПід такою назвою відбувся вечір-зустріч з односельчанами-учасниками АТО в с. Прохід, який організували бібліотекар Катерина Кикла та завідуюча клубом Оксана Аврамук. На зустріч були запрошені демобілізовані воїни: Роман Васильович Корпач, Микола Іванович Півень, Михайло Сергійович Лук’янюк, який, на жаль, не з’явився через поважну причину (але прийшла його дружина). Великою приємністю була присутність сімей учасників АТО.
Захід розпочався з гімну України. Після привітального слова, зверненого до запрошених та гостей, у залі линули поетичні рядки з уст Іванни Савчук, Марії Дейнеки, Дарини Гурської, сестер Софії та Анни Жолоб. Добрим словом та побажанням швидше повернутися додому згадали всіх нині мобілізованих односельчан: Олександра Гресика, Григорія Панька, Василя Корпача, Петра Корпача, Петра Назарука, Олександра Корпача, Івана Мажулу, Ростислава Гресика.
Скільки б не минуло років, Україна ніколи не забуде своїх загиблих героїв. Про це зі щемом в голосі та серці говорила Ірина Петручик. Ще раз подякували за мирне небо над нами, запрошеним були вручені скромні подарунки на згадку про зустріч та квіти. Хвилюючі слова ведучої змінювалися задушевними патріотичними піснями у виконанні Оксани Аврамук. Слова пісні «Прошу неба» у виконанні Ангеліни Бурчак не залишили байдужими нікого в залі – в очах присутніх тремтіли сльози.
Свято пройшло у задушевній, теплій атмосфері. Цьому сприяло і вдале оформлення залу. Запрошені мали змогу почастуватися за «солодким» столом. Гості залишилися задоволеними дійством, яке відбувалося на їхню честь. Проте ми розуміємо, що це лише маленька краплинка того, що можемо зробити для них. Все-таки хочеться, щоб наші воїни знали: ми їх шануємо і захоплюємося самовідданістю та героїзмом. Низький уклін та безмежна вдячність вам, дорогі захисники України. Будемо вірити і сподіватися, що збудуться пророчі Шевченкові слова: «… і на оновленій землі врага не буде – супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі!»
Катерина КИКЛА
с. Прохід
На фото: присутні на святі Роман Корпач із сім’єю, Микола Півень з дружиною, дружина Миколи Лук’янюка та учасники заходу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>