Від Гути до Хабарища

СМЕРТЬ НА АВТОДОРОЗІ

Світлана М., 1993 року народження, яка  тимчасово проживала у Здомишлі, так і не дочекалася Різдва. 5 січня вона зазнала тяжких тілесних травм під час дорожньо-транспортної пригоди. Світлана була пасажиркою Андрія Р., який родом з Рівненської області. Молодий 29-річний чоловік їхав автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і не справився з керуванням, з’їхав у кювет, автомобіль перевернувся.  Від отриманих травм Світлана померла у центральній районній лікарні.

Водій взятий під варту, знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому «світить» від 3 до 8 років позбавлення волі.

Прощальне SМС-повідомлення мамі

від доньки врятувало їй життя –

вчасно приїхали поліцейські та «швидка»

Трагічний випадок стався у Ратному — 24-річна молода жінка надумала покінчити життя самогубством  після сварки із співмешканцем, з яким має двоє малесеньких синів. За повідомленням працівників поліції, пригода сталася близько 17 години 13 січня.

Молода жінка наковталася таблеток і пішла у ванну, де надумала ще й перерізати вени канцелярським лезом. Та перед цим написала  прощальне SМС-повідомлення мамі, аби та догледіла її діток, бо жити так далі вона вже не може... Саме мама і забила на сполох. Слава Богу, вчасно. Працівники поліції миттєво зреагували на виклик, відразу приїхала і  «швидка» допомога. Рятувальники застали вдома двох діток, які плакали, а їхню маму знайшли непритомною у ванній – перерізати вени вона не встигла або вже не змогла... Постраждалу госпіталізували у реанімаційне відділення центральної районної лікарні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 120 Кримінального кодексу України. Йдеться про доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, примусу до протиправніх дій або систематичного приниження її людської гідності. Санкція статті передбачає її співмешканцю покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.

ВКРАЛИ ТЕЛЕФОН, ВКРАЛИ І ГРОШІ

У Щедрогорі молодий чоловік, перебуваючи у барі 14 січня, вийшов на хвилинку-другу на вулицю, а мобільний телефон залишив у приміщенні. Коли повернувся – шукай вітру в полі – телефона на місці не було.

А у Гуті також безпечний молодик відпочивав у місцевому клубі. Зняв курточку, поклав її на лавку, а в результаті, коли виходив – виявив, що 2 тисячі 400 гривень, які були у куртці,  не стало. Все-таки такі гроші залишати без нагляду – несерйозно.

За цими фактами порушене кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України, санкція якої у разі встановлення осіб, які вчинили злочин, передбачає позбавлення їх волі до 3 років.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>