УЧНІВСЬКЕ ПРИБИРАННЯ В САМАРАХ-ОРІХОВИХ

День довкілля у НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Самари-Оріхові організовують уже декілька років поспіль. Це своєрідне свято чистоти й наведення порядку в рідному селі.

Педагоги, учні, батьки активно долучилися до акції «Чисто у селі – чисто й у дворі». Цьогоріч спільними зусиллями вдалося очистити від сміття всі вулиці, які примикають до населеного пункту, протяжністю 10 км (8 клас, куратор Ніна Орищук). У напрямку Замучениці працювали діти з цього села під керівництвом вчителя Василя Середюка, а в напрямку с. Березники – березниківські діти з учителем Михайлом Оніщуком. Учні 9-11 класів разом із класними керівниками прибирали узбережжя озер на відстані 2 км. Позбирали пластикові вироби, папір на всіх центральних майданчиках села (1-4 класи разом із класоводами), навколо місцевого кладовища (5 клас і вчитель Валентина Зданевич). Учні 6 і 7 класів зі своїми наставниками упорядкували територію навколо сміттєзвалища.

Усе сміття вивезли. Діти втомились, але всі отримали задоволення від корисної справи. Відрадно те, що порівняно з минулим роком мішків зі сміттям виявилося вдвічі менше. Можливо, через кілька років взагалі не буде що збирати. Так і до європейців недалеко!

Ніна ОРИЩУК,

заступник директора з виховної роботи

НВК с. Самари-Оріхові

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>