У Заболотті вшанували учасників війни в Афганістані

у заболотті15 лютого в Заболоттівському будинку культури відбулася зустріч з воїнами-інтернаціоналістами.

З вітальним словом та найщирішими побажаннями виступив голова об'єднаної територіальної громади Валерій Свіржевський. Подарунками від селищної ради були нагороджені вдови воїнів — інтернаціоналістів: Катерина Білітюк, Валентина Свіржевська, Надія Кіпень та Ганна Зварич (мама загиблого афганця) та афганці Леонід Кондратюк, Віталій Борисюк. Від організацій, в яких працюють афганці, теж вручалися подарунки: Валерію Макаревичу та Василю Головію (нижній склад), Володимиру Коцюбі (управління водного господарства) та Василю Корецькому (підприємець Алла Бадзюк). Своїми спогадами поділився з присутніми голова Спілки афганців Заболоттівської ОТГ Іван Білітюк, а також нагородив селищного голову Валерія Сіржевського грамотою за організацію роботи та хорошу співпрацю з афганцями. Ми пам'ятаємо і будемо пам'ятати про кожного нашого загиблого співвітчизника. Хвилиною мовчання було вшановано наших воїнів — інтернаціоналістів, яких вже немає серед нас.

Ведучі заходу Ілона Головій та Євген Габрильчук нагадали присутнім про страшні сторінки тієї війни, яка безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Для присутніх воїнів були виконані музичні номери.  Їх вітали солісти будинку культури: Валерія Денисюк з піснею «Перелаз», Тамара Магдисюк  -  «Мамина молитва». Дует у складі Ілони Головій та Євгена Габрильчука  зворушливо виконав пісні «Над землею тумани» та «Офіцери». Вихованці школи- інтернату подарували присутнім чудовий український танець. Про  події того часу та свої відчуття від пережитого  передав за допомогою пісень «Ордена не продаются», «Мы выходим на рассвете»  воїн — афганець  Василь Головій. Свою майстерність та професійне виконання дарували присутнім  квінтет «Елегія» з піснями «Твої гріхи», «Небо». Із побажаннями миру, шастя та здоров'я  концерт завершив дитячий ансамбль (керівник Ілона Головій). Після закінчення свята воїни — інтернаціоналісти сфотографувалися на згадку та продовжили своє спілкування за фуршетним столом, спонсором якого була Заболоттівська селищна рада.

Ілона Головій

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>