У ВЕЛИМЧЕНСЬКУ ГРОМАДУ БАЛОТУЄТЬСЯ 71 КАНДИДАТ У ДЕПУТАТИ І ЧОТИРИ – НА ГОЛОВУ

У ВЕЛИМЧЕНСЬКУ ГРОМАДУ БАЛОТУЄТЬСЯ 71 КАНДИДАТ У ДЕПУТАТИ І ЧОТИРИ – НА ГОЛОВУ

4 жовтня завершився процес реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на голову Велимченської сільської об’єднаної територіальної громади, вибори до якої відбудуться 29 жовтня. Велимченська сільська виборча комісія затвердила 14 одномандатних виборчих округів. Так, у Велимчі найбільша кількість – десять округів, три у Датині та один у Запіллі.

На округах зареєстрований 71 кандидат у депутати. Спостерігається неабияка активність жителів майбутньої громади щодо бажання стати депутатами. Так, у середньому, на кожному окрузі зареєструвалося по чотири, де-не-де по п’ять, а то й по шість кандидатів. Рекордна кількість – 7 кандидатів у депутати – на окрузі № 2 (с. Велимче).

На виборах у Велимченську громаду буде представлено 8 по-літичних партій. Вони висунули 49 кандидатів. Ще 22 кандидати – самовисуванці. По чотири кандидати комісія зареєструвала від «Громадянської позиції», ВО «Свобода», «Самопомочі». Лише один кандидат у депутати від Радикальної партії Олега Ляшка, 2 – від Аграрної партії України, 6 – від «БПП «Солідарність». По 14 кандидатів висунулося від ВО «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання патріотів «УКРОП».

За інформацією голови сільської виборчої комісії Марії Бурко, на голову Велимченської громади претендує чотири кандидати: Анастасія Павлович (нинішній Велимченський сільський голова), Іван Кобук (нинішній Датинський сільський голова), Іван Гуд (колишній Датинський сільський голова) та Василь Зуб (житель  с. Велимче). Усі вони – самовисуванці.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>