У СТОВ «РАТНІВСЬКИЙ АГРАРІЙ» І ЖНИВУЮТЬ, І ВЖЕ СІЮТЬ

У стов У стов1Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Ратнівський аграрій» — одне із найбільших і перспективних підприємств не тільки району, а й області. Господарство активно займається землеробством і тваринництвом. У ці спекотні дні для хлібороба найгарячіша пора, бо посіяли і збирають хліб на площі, найбільшій у районі.  Навіть більшій, аніж разом взяті поля під зерновими всіх сільськогосподарських підприємств Ратнівщини.

А господарює «Ратнівський аграрій» не лише на Ратнівщині, а й у Старовижівському, Ковельському та Турійському районах.

За інформацією агронома товариства Олени Гасюк, «Рат-нівський аграрій» посіяв озимих культур під урожай 2017 року             4 тисячі 349 гектарів  та ярих культур — більше 3 тисяч 600 гектарів, з  яких 776  гектарів — на Ратнівщині.

Найбільше посіяли пшениці – 1633 гектари, і вже приступили до її збирання – мають середню залікову врожайність 57 центнерів з гектара.  А ось ячмінь зібрали вже повністю – на 660 гектарах при врожайності 44,9 центнера з  гектара. Зібрали і весь озимий ріпак – 1224 гектари, врожайність якого  33,1  центнера з гектара, що на 60 відсотків більше минулорічного. Зібрали вже і частину вівса. А мають його 832 гектари, з яких 430 — на землях За-бродівської сільської ради. Врожайність становить 30 центнерів з гектара.

Приступили ратнівські хлібороби до збору тритикале, якого мають більше 600 гектарів, з яких  200 гектарів на землях  Млинівської та Забродівської сільських рад. Тут його вже повністю зібрали при середній врожайності 28 центнерів з гектара.

Вже другий рік поспіль у господарстві сіють горох, значно збільшивши цьогоріч площі під ним: посіяно 642 гектари, з яких 28 – у Ясенах (Заброди). І вже повністю його зібрали при середній врожайності  майже 22 центнери з гектара.

Крім того,  вперше на Ратнівщині «Ратнівський аграрій» посіяв соняшник - 225 гектарів (Замшани, Видраниця, Ясени), а всього 717 гектарів.  Мають до збирання 32 гектари олійної редьки (Видраниця), 770 гектарів – сої, кукурудзи на зерно – 572 гектари.

Жнива у «Ратнівському аграрії» у розпалі. Але тут не лише у ці дні збирають хліб, а вже почали засівати площі під урожай 2018 року, зокрема, вже посіяли на землях Ратнівщини 24 гектари озимого ріпаку.

Господарство працює, розвивається і нарощує темпи, щороку збільшуючи площі під посів зернових.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Один відгук на «У СТОВ «РАТНІВСЬКИЙ АГРАРІЙ» І ЖНИВУЮТЬ, І ВЖЕ СІЮТЬ»

  1. Oleg S. коментує:

    Це не «Ратнівський аграрій»,а «ФСБшний кріпостний».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>