У РАТНОМУ ПОБУВАЛИ СПОСТЕРІГАЧІ ОБСЄ

17 жовтня відбулася зустріч селищного голови Володимира Кулика з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі) в Україні. Дану європейську організацію представляли Іван Дудак (Чехія), Пітер Торак (Угорщина) та перекладач.

Ціль та основні завдання спостерігачів — це збір інформації про ситуацію з безпекою та встановлення фактів про конкретні події на місцях та допомога Україні знизити рівень напруженості і сприяти діалогу між усіма сторонами.

Під час спілкування Володимир Миколайович розповів гостям про історію нашого краю, ознайомив із соціально-економічним розвитком селища, окреслив стратегію щодо проведення реформ у районі та селищі. Гостей цікавило питання криміногенної ситуації в селищі, соціальна адаптація учасників АТО та переселенців. Крім того, гості відповіли на численні запитання, розповіли з перших вуст про обстановку на Сході, адже Іван Дудак в Україні в якості спостерігача ОБСЄ ще з 2014 року, тому на власні очі бачив всі жахіття, які тривають на території Луганської та Донецької областей.

Після спілкування представники ОБСЄ поїхали знайомитись із Турським переходом на кордоні з Республікою Білорусь.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>