У РАЙОНІ ЗНОВУ СКАЗ

Ще не закінчився термін карантину на сказ у Якушах, як у ра-йоні зафіксований вже другий випадок за весну.

Серед ночі 16 березня у Жиричах собаки загнали у двір до одного господаря лисицю, і не просто у двір, а у вольєр до собаки, де той її загриз. Вдень господар повідомив про цей випадок ветеринарну службу. Начальник Ратнівської лікарні ветмедицини Андрій Лавренюк виїхав на місце і відібрав патматеріал, який був відправлений у Волинську регіональну лабораторію ветмедицини (рештки трупа лисиці були спалені).

17 березня надійшли результати аналізу, які підтвердили діагноз: сказ. Тому 20 березня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови РДА Євгена Савлука.

Комісія прийняла рішення оголосити село Жиричі неблагополучним пунктом по сказу тварин і ввести карантинні обмеження. Загрозливою зоною встановлено територію самого села та лісомисливські угіддя в радіусі 5 км.

Планом заходів з ліквідації сказу у  Жиричах передбачено провести відлов бродячих собак і котів, а користувачам мисливських угідь організувати відстріл червоної лисиці до норми.

Ветеринари будуть проводити щеплення домашніх тварин проти сказу і звертаються до всіх жителів села, щоб вони сприяли проведенню цього заходу та тримали своїх собак на прив’язі. Адже сказ смертельно небезпечний не лише для тварин, а й для людей.

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>