У районі зафіксовано кліщовий енцефаліт

 

Зі слів завідуючого інфекційним відділенням центральної ра-йонної лікарні Миколи Бегаля, з червня по липень двом пацієнтам поставили діагноз «кліщовий енцефа-літ». Інтенсивне лікування проходять жительки Ратного та Кортеліс. Кліща, який став переносником енцефаліту, ратнівчанка виявила після збирання ягід, але у якому лісі він її вкусив, не знає, бо була і в урочищі «Смольна», і у Шменьках. А жителька Кортеліс і до лісу не ходила, кліщ її знайшов удома.

Тож лікарі застерігають, що кліщі присмоктуються до людини не лише під час перебування на природі. Вони можуть вражати й через деякий час, після відвідування зеленої зони, якщо залишилися на одязі, речах родичів. Кліщі можуть потрапити до житла із букетами квітів, собаками, іншими тваринами.

Активність кліщів висока і навесні, і влітку. Коли йдете до лісу, одягайте речі з довгими рукавами, щільними манжетами, комірами, брюки заправляйте в чоботи, обов'язково захопіть шапочку або косинку.

Користуйтеся рідинами, аерозолями, мазями, які відлякують кліщів та інших комах. Намагайтеся триматися подалі від чагарників і високої трави, так як саме там вони люблять ховатися.

Після укусу кліща необхідно слідкувати за самопочуттям. У разі будь-яких ознак захворювання: підвищення температури тіла, почервоніння, припухлості на шкірі у місці укусу – звертайтеся до лікаря.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>