У РАЙОНІ РОЗПОЧАЛИСЯ ЖНИВА

У районі розпочалися У районі розпочалися1Станом на 31 липня року в особистих селянських господарствах та сільськогосподарських підприємствах району розпочалися жнива. У даний час іде обмолот ранніх зернових з 10622 га, по всіх категоріях господарств обмолочено 1600 га зернових. Середня урожайність становить 21 цнт з гектара, намолочено 3360 т зерна.

У сільськогосподарських підприємствах до обмолоту озимих та ярих зернових — 1505 га.

Начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Павло Ковч здійснив робочу поїздку в ТОВ «Гірники Агро»,  де ознайомився з ходом проведення жнив.

З інформації керівника  Миколи  Мерчука, у господарстві до збирання 110 га зернових. Жнива проводять одним імпорт-ним комбайном John Deere 1012. Слідом за комбайном будуть пресувати солому, токове господарство готове до приймання  зерна. Комбайнер Ігор Лещук та водій В'ячеслав Лещук намолотили 32 т, обмолочено 16 га, урожайність  по 20 цнт з гектара.

У сільськогосподарських підприємствах обмолочено 160 га, урожайність становить 20 цнт.

При сприятливих погодних умовах жнива пройдуть за 12-14 днів.

Вартість обмолоту зернових для населення становить 20 грн за соту.

Наталія ЛАВРЕНЮК

Один відгук на «У РАЙОНІ РОЗПОЧАЛИСЯ ЖНИВА»

  1. Oleg S. коментує:

    Що забув начальник відділу Ковч на жнивах у фермерів? Може він допоміг отримати кредит на Джон Діра під 5%?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>