У МЛИНОВОМУ ГОРІЛА СУХА ТРАВА

9 серпня у Млиновому, поблизу українсько-білоруського кордону, неподалік від сміттєзвалища сталося загорання сухої трави. Це виявили прикордонники, які перебували на відповідній ділянці державного кордону. Вогонь швидко ширився територією, проте великої загрози не ніс, так як грунт у тому районі піщаний і якихось об’єктів поблизу не було.

Проте на боротьбу із полум’ям стали Млинівський сільський голова Анатолій Оніщук, землевпорядник сільради, працівники місцевої пожежної охорони, прикордонники. Начальник відділу прикордонної служби «Доманове» капітан Андрій Ворон віддав наказ трактором, який є у відділі, прокласти захисну смугу, аби вогонь не перекинувся на сусідню клітку. Пожежники гасили траву від канави, щоб не загорілося далі. Прибули на пожежу і ратнівські рятувальники та допомогли її локалізувати й згодом утилізувати.

Найімовірніше, загорання сталося через необережне поводження з вогнем невстановленої особи, констатують пожежники. Вогонь знищив рослинність на площі близько двох гектарів. Це землі запасу сільської ради, але вони непридатні для сільськогосподарського використання. На сьогодні загрози повторного загорання немає.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>