У КОРТЕЛІСАХ ВІДСВЯТКУВАЛИ ПРЕСТОЛЬНИЙ ПРАЗНИК ТА ДЕНЬ СЕЛА

кортеліси безУ понеділок, у День Успіння Пресвятої Богородиці, у Кортелісах відсвяткували престольний празник та день села. Розпочалося свято з богослужіння у Божому храмі за участю дев'яти священиків та православних з округи. А вже в післяобідню пору зібралися кортелісці та їхні гості біля будинку культури села, де й відбулося святкове дійство.

Односельчан щиро привітав сільський голова Василь Жигаревич, вітала присутніх також представник депутата обласної ради Володимира Бондаря Ольга Мисковець — вона вручила подяки та грошову винагороду військовозобов'язаним, які брали участь у антитерористичній операції на Сході нашої держави: Олександру Якушику, Миколі Ярошуку, Михайлу Островцю, Петру Ткачуку, Дмитру Сахарчуку, Івану Приймаку, Станіславу Сіліку, Василю Сахарчуку, Олександру Бетіну, Валерію Михалевичу, Андрію Сидоруку, Миколі Штику, Анатолію Штику та Івану Жигаревичу, а також ветеранам Другої світової війни Дорофію Поліводі та Івану Талашуку, чорнобильцям Василю Якушику та Василю Пашуку, воїнам-афганцям Миколі Дордюку, Ярославу Поліводі та Петру Горніку.

Побував на святі у Кортелісах помічник народного депутата України Степана Івахіва Володимир Бащук, який від імені народного обранця щиро привітав усіх зі святом і оголосив про подарунки, які привіз від благодійного фонду «Патріоти Волині» та Степана Івахіва для розіграшу в лотереї: мікрохвильову піч, дві праски, соковижималку, два годинники та фен для сушіння волосся. А ще — концерт народного аматорського колективу «Мелодія» районного будинку культури.

Від імені Кортеліської сільської ради були вручені подарунки довгожительці Ользі Дордюк, наймолодшій дитині Денису Горніку, багатодітній мамі Ользі Шинко, подружнім парам, які у шлюбі найбільше років: Івану та Ользі Талашукам, Івану та Тетяні Сахарчукам. Отримала подарунок і Тетяна Сілік, яка представила свої вишиті вироби на виставку народних умільців.

Не обійшлося свято без конкурсів. У конкурсі на кращу садибу села перемогла Тетяна Корнелюк, кращою невісткою визнана Світлана Зайко, а найдовша дівоча коса в учениці 5 класу Ангеліни Корнелюк, а ось найбільша лисина – у сільського голови Василя Жигаревича.

Отримали подарунки і гуморист Ничипор Зайко та спортс-мен Павло Шинкарук, який 32-кілограмову гирю підняв двадцять разів.

У лотерею було розіграло 175 призів. Найцінніший з них від благодійного фонду «Патріоти Волині» — мікрохвильова піч — довівся Валентині Сахарчук.

Протягом свята до ночі працювали дитячі батути та атракціони, торгівля та дискотека. А спонсорами свята, окрім фонду «Патріоти Волині» і депутата обласної ради Володимира Бондаря, виступили підприємці, депутат районної ради Петро Пашук та Кортеліське лісництво.

Свято видалося на славу. Було велелюдним, веселим та щедрим на подарунки та призи і гарний настрій.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>