ЦІНИ НА КАРТОПЛЮ Й МОРКВУ У ЦЬОМУ РОЦІ НЕПОГАНІ

У розпалі сезон осінньо-польових робіт і всі, хто живе з особистих селянських господарств, активно копають картоплю, подекуди – моркву. Останніми днями ціна на «другий хліб» встановилася в межах трьох гривень за один кілограм. За такою ціною картоплю купують у людей заготівельники у Гуті, Річиці, Щедрогорі, Ратному. В окремих селах району – дещо дешевше – по 2,70 – 2,80 грн. за один кілограм. Стартувала ціна на картоплю із 2,50 грн., але поки що вище за 3,0 грн. не піднялася.

Прогнози заготівельників неоднозначні, адже в той час, як на Півдні України картопляний неврожай, гарні врожаї на Чернігівщині, яка традиційно є серйозним постачальником картоплі на український ринок. Тож спрогнозувати, чи подорожчає, чи навпаки подешевшає картопля у цьому році, важко. Однак проблем із продажем її практично немає.

Трохи гірша ситуація з морквою. У Щедрогорі, до прикладу, морква або ще маленька, або некондиційна, придатна тільки для корму. Дуже мало господарів може похвалитися гарною морквою, яку і продати не гріх. Ціна на цей продукт – 4,5 грн. за 1 кілограм, а ось у Гуті, де люди теж масово вирощують моркву у промислових цілях, її взагалі поки що не приймають.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>