СВЯТО СЕЛИЩА В ЗАБОЛОТТІ

Цьогоріч 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, відзначили свято селища і в Заболотті. Воно не було прив'язане до престольних празників місцевих церков. Святкове дійство організували, коли люди уже впоралися з господарськими роботами, тим більше, що, окрім великого християнського свята, тоді відзначали і День захисника України.

Зі святом привітав односельчан голова об'єднаної громади Валерій Свіржевський. Він вручив заболоттівчанам подарунки у номінаціях, зокрема, відзначили наймолодшу жительку Анну Головій, яка народилася у сім'ї Юлії та Андрія Головіїв, найстарших жительок, яким у 2017 році виповнюється по 94 роки, а їх у Заболотті аж три, — Марію Глущук, Теклю Свербу та Анастасію Корсак, наймолодшу подружню пару Віктора та Ангеліни Гаврилюків, найдружнішу родину селища в особі Єлизавети Шевчук. Привітав та вручив подарунок Валерій Георгійович батькам Героя України Василя Тарасюка Олександру Володимировичу та Марії Адамівні, а також дружині та мамі учасників АТО Тетяні Фроловій. У номінації «Сильні духом» відзначили батьків загиблих атовців Петра Луцика та Раїсу Білітюк.

Далі Валерій Свіржевський перейшов до нагородження представників установ та організацій, які працюють у селищі. Це техпрацівниця НВК «загальноосвітня школа       І-ІІІ ступеня — дитячий садок» смт Заболоття Тетяна Шевчук, медсестра-дієтолог школи-інтернату Людмила Шпак, ветеран праці, який більше 40 років пропрацював на заліз-ниці, Іван Глинянко, бухгалтер селищної ради, у трудовій книжці якої за 36 років єдиний запис, — Валентина Білітюк, медсестра амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ірина Шляхно, медсестра Заболоттівської районної лікарні № 2 Ольга Круглій, різноробоча ТзОВ «Журавлини» Катерина Соколюк, волонтер і депутат селищної ради Святослав Головій, тракторист Заболоттівського лісництва Анатолій Головій, працівник нижнього складу  держлісгоспу Володимир Янчук, викладач музичної школи Тамара Магдисюк та охоронець комунального підприємства «Забсервіс» В'ячеслав Домашук.

Вітальну телеграму від народного депутата України Степана Івахіва зачитав заболоттівчанам його помічник Володимир Бащук. Він щиро вітав жителів Заболоття зі святом селища, зичив миру, злагоди, добра, міцного здоров'я, здійснення всіх задумів та починань і процвітання селищу та громаді загалом. Володимир Васильович також презентував призи для розіграшу лотереї — холодильник, мікрохвильову піч, телевізор, соковитискач, праску, настінні годинники.

Ольга Мисковець, помічниця депутата обласної ради Володимира Бондаря, від його імені привітала заболоттівчан і вручила сертифікат на облаштування дитячого майданчика на березі озера Чорне.

Далі відбувся святковий концерт, участь у якому взяли учасники художньої самодіяльності Заболоттівського будинку культури та музичної школи. З чудовими піснями вийшов до публіки заслужений артист України, учасник АТО Адам Горбатюк. Він прибув того дня у Заболоття за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Пат-ріоти Волині».

Одразу після концерту відбувся розіграш лотереї. Квитків у Заболотті продали 300, 185 із них були виграшними. Окрім тих, які презентував благодійний фонд Степана Івахіва, розігрували продукцію магазинів-спонсорів «Колібріс», «Домолюкс», «Територія низьких цін», «Все по 35», «Конфіскат». Спонсорами призів також були КП «Забсервіс», Володимир Луцюк, Андрій Венський, Алла Бадзюк, Лідія Зварич, Валентина Головій, Галина Головій, Оксана Лінник, Людмила Яковук, Марія Круглій, Катерина Лютяниця, Катерина Головійчук та інші пыдприємці. Три куби дров виділили з лісництва, 2 кубометри — з лісодільниці. ТзОВ «Журавлини» — два мішки зерна, від будинку культури щасливчик отримав квиток на безкоштовне відвідування дискотек протягом місяця та 2 безкоштовних білети на новорічний бал-маскарад. Розігрувалися і послуги стоматолога Заболоттівської лікарні на безкоштовне лікування зуба.

Найбільше пощастило того дня Аллі Журавель — вона виграла холодильник від благодійного фонду «Патріоти Волині», Тетяні Глинянко (телевізор), В'ячеславу Глинянку (мікрохвильова піч), сім'ї  Костюків, яка, окрім соковитискача, виграла ще й два куби дров.

Свято селища у Заболотті було дуже насиченим і різноманітним. Окрім урочистостей, концерту та лотереї, провели ще й спортивні змагання. Розігрували кубок селища імені Миколи Свіржевського. Серед футбольних команд були молодіжна збірна та ветерани футболу з Заболоття, команди сіл Заліси, Заброди, смт Стара Вижівка. За підсумками ігор перше місце вибороли футболісти с. Заброди, другою стала молодіжна збірна Заболоття, третє місце зайняла команда зі Старої Вижівки. Кращим воротарем був визнаний заболоттівчанин Михайло Бадзюк.Переможцям вручили перехідний кубок, грамоти та грошові винагороди, призерам — заохочувальні грошові винагороди.

Спеціально до свята селища провели огляд-конкурс осінніх композицій. Організації та установи Заболоття запропонували свої добірки дарів осені. Перше місце вибороли вихованці НВК смтЗаболоття. Другі місця розділили Заболоттівська лікарня та школа-інтернат, два третіх місця дісталися навчально-виховному комплексу, ще одне – музичній школі.

Увечері в будинку культури відбулася молодіжна дискотека.

Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>