СВЯТО СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ  У САМАРАХ-ОРІХОВИХ

14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, престольне свято і день села відзначили у Самарах-Оріхових. Того дня виповнилося 20 років Свято-Покровському храму, освяченому у 1997 році. Тож з нагоди ювілейної дати від дня заснування церкви на святкове богослужіння прибули священики району, люди із сусідніх сіл.

У післяобідню пору у сільському клубі відбувся святковий концерт. Такої кількості людей клуб ще, напевно, ніколи не збирав. Оріхівці не те, що у залі не вмістилися, навіть у фойє не всі змогли увійти, щоб принаймні почути, якщо не побачити, що відбувається на сцені. Щиро вітав односельчан зі святом настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Микола Зданевич.

З вітальними словами до жителів Самарів-Оріхових звернулася представниця благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Анна Стасюк. Вона від імені народного депутата щиро вітала оріхівців зі святом, зичила здоров’я міцного, успіхів, усіляких гараздів та  Божого благословення селу і його жителям, щоб вони й надалі працювали для процвітання Самарів-Оріхових. Вона ж презентувала призи для розіграшу святкової лотереї від благодійного фонду «Патріоти Волині», а це соковитискач, праска, фен, два настінних годинники і супер-приз — мікрохвильова піч.

А далі відбувся святковий концерт. Його підготували завідуючий сільським клубом Олег Шинкарук з дружиною Лілією за підтримки організацій та установ села. Кожен виступ самодіяльних артистів був присвячений певній категорії. Згадали того дня і освітян, і медиків, і держслужбовців, і підприємців, і сезонних заробітчан, і дітей, і пенсіонерів, усіх, хто живе і трудиться у Самарах-Оріхових. Паралельно з виступами на мультимедійній дошці показували презентацію установ та організацій, окремих садиб сільської ради. Аматори ставили сценки, співали пісень, танцювали. Емоції публіки змінювалися від щирого сміху до сліз. Особливо розчулили глядачів пісня про батька у виконанні церковного хору та пісня сліпої дівчинки Марії Сидорук.

Підсумувала концерт виконуюча обов’язки сільського старости Ольга Октисюк. Вона дякувала депутатам сільської ради, які допомогли в організації свята, усім без винятку жителям села, які долучилися до святкування, за спонсорську допомогу, моральну підтримку і просто за те, що село живе, розвивається, а це зусилля усіх його мешканців, а не конкретно однієї людини чи кількох осіб. Ольга Михайлівна висловила вдячність аматорам сцени за прекрасний концерт і організоване свято, депутатам сільської та районної рад, благодійному фонду «Патріоти Волині» за підтримку.

Після цього перейшли до розіграшу лотереї. Ажіотаж був іще більший, ніж на урочистостях, адже призи були неабиякі. Окрім презентованих благодійним фондом «Патріоти Волині», жителі села запропонували свої. Серед сільських призів супер-призом визначили дикого кабанчика, якого представив до розіграшу Іван Сидорук. Також розігрували 2 мішки вівса, мішок тритикале, відро зелениць, мед, камуфляж, шланг для поливу, ящик халви, цибулю в сітках, капусту, 1 метр кубічний лісу, ковдри, електрочайник, м’ясорубки, набори посуду, бочечки, олію в пляшках, граблі, миючі засоби, інше. Однак, як зазначають організатори, дешевших, ніж за 20 гривень, призів не було. Загалом же розпродали 200 лотерей, усі вони були виграшними. Частину спонсорували жителі села, частину придбали за кошти, виручені від продажу квитків.

Супер-приз від благодійного фонду «Патріоти Волині» — мікро-хвильову піч – виграла багатодітна сім’я Людмили Литвин, їй же дістався шланг для поливу. Жанна Приймачук придбала щасливий квиток, за яким отримала соковитискач, Юлія Сидорук стала власницею фена. Кролик дістався Людмилі Орищук, Миколі Шинкаруку – куб лісу. Найцікавіше, що кабанчика виграв затятий мисливець Михайло Трофимук.

Увечері відбулась безкоштовна молодіжна дискотека за участю ді-джея, яку профінансували спонсори.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>