СВЯТО СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ У КОНИЩІ

22 вересня, у день пам’яті праведних Іоакима і Анни, батьків Пресвятої Богородиці, престольне свято і день села відзначили у невеличкому селі Прохідської сільської ради – Конищі. Храм, який знаходиться на кладовищі, споруджений на початку 1990-х років, зокрема, у 1991 році зареєстрована православна община у селі, а в 1992 році церкву висвятили в ім’я Іоакима і Анни. Будівництвом цього храму продовжили традицію існування церкви в ім’я цих святих, яка була збудована у 1871 році, висвячена у 1897 році, проіснувала до 1948 року, а тоді її зняли з реєстрації і закрили як аварійну.

Радість свята із прихожанами Конищенського храму розділили жителі та духовенство району. А в післяобідню пору у сільському клубі (завідуюча Галина Грицевич) відбулися святкові урочистості. З днем села привітав конищенців Прохідський сільський голова Олександр Гресик. Він зичив жителям усіляких гараздів та вручив подарунки від спонсорів іменинникам 22 вересня – Сергію Пословському та Василю Петручику. Далі за сприяння народного депутата України Степана Івахіва та благодійного фонду «Патріоти Волині» жителів Конища вітав народний аматорський ансамбль «Награш» із Ковеля. Його учасники добряче повеселили публіку щирою українською піснею та додали позитивного настрою.

На завершення свята із вітальними словами до жителів Конища звернувся представник Степана Івахіва Павло Самолюк. Він щиро привітав конищенців зі святом села, з престольним празником від імені народного депутата та від себе особисто і виконав приємну місію – вручив цінні подарунки від благодійного фонду «Патріоти Волині» у визначених номінаціях. Павло Миколайович вручив плед найстаршій жительці села Улиті Харлампович. Пледа він також подарував і батькам наймолодшої жительки Конища Злати Чесак (батьки Олександр та Зоя). Навушниками тепер користуватимуться «Краща учениця школи» Софія Петручик та активна у позашкільній роботі й успішна у навчанні Тетяна Березюк. Праску у подарунок вручив Павло Самолюк вчителю музичного виховання НВК с. Конище Юлії Харлампович. Соковитискач подарував воїну-інтернаціоналісту Миколі Ничипоруку.

Жителі Конища гарно провели час у святковий день, а ввечері для молоді організували дискотеку, на яку запросили діджея.

Марія ЛЯХ

Один відгук на «СВЯТО СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ У КОНИЩІ»

  1. Oleg S. коментує:

    Люди добрі,а давайте ми скинемось громадою,та подаруєм жінці Івахіва плед,а то вона бідолага замерзає в десяти брендових шубах.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>