СВЯТО СЕЛА В ЖИРИЧАХ

свято жи14 жовтня престольне свято та День села відзначили і в Жиричах, де ще у 1916 році звели Свято-Покровський храм.

Тож цього року виповнився 101 рік з моменту, коли вперше залунала молитва у Жиричівській церкві. Попри воєнні лихоліття і тоталітарні утиски, вона не припиняла своєї діяльності. Цьогоріч людей на богослужінні було не просто багато, їх було стільки, що вони не вмістилися навіть у притворі, а молилися на подвір’ї, просто неба. Святкову літургію очолив благочинний Рат-нівської округи протоієрей Анатолій Гурський. Розділили радість свята з жителями Жирич духовенство району, гості.

Після обіду біля будинку культури відбулися урочистості. Зі святом села односельчан привітав сільський голова Сергій Вашестюк. Він вручив подарунки від сільської ради учасникам АТО із Жирич, а це Валентин Гайдучик, Микола Шикута, Анатолій Хартонюк, Михайло Семенюк, Євген Пекун, Павло Гайдучик, Валерій Петручик, Павло Нефедюк, Роман Коваль, Валерій Нефедюк, Вадим Пашкевич та Олексій Кіпень.

Від імені народного депутата України Степана Івахіва жителів Жирич привітав його помічник Володимир Бащук. Він зичив процвітання поліському селу, дитячого щебету, успіхів у непростій сільській роботі, задоволення від життя і мирного неба над головами. Володимир Васильович на урочистостях представив подарунки від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» для розіграшу лотереї, зокрема, плазмовий телевізор, мікрохвильову піч, два настінних годинники та соковитискач.

З вітальними словами від імені депутата обласної ради Володимира Бондаря виступила його представниця Ольга Мисковець. У подарунок від депутата вона вручила сертифікат на встановлення дитячого ігрового майданчика біля дитячого садка с. Жиричі.

Після цього відбувся святковий концерт. Чудовий настрій присутнім дарували учасники художньої самодіяльності Жиричівського будинку культури (директор Анатолій Хомич), а також за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» виступив народний аматорський концертно-художній колектив «Льонок» будинку культури с. Гута.

Одразу після концерту відбувся розіграш лотереї. До свята продали 184 квитки, 86 із яких – виграшні, проте призи були досить пристойними. Розігрували призи від благодійного фонду «Патріоти Волині», а також посуд, постіль, парасольки, продуктові набори, миючі засоби, пральні порошки, щітки для миття вікон, цукор, олію, інші господарські товари. Все це вдалося придбати за кошти від проданих квитків. З особливим ажіотажем люди чекали, хто ж виграє супер-приз. Отож плазмовий телевізор від «Пат-ріотів Волині» дістався Оксані Сілік, а мікрохвильова піч – Івану Пашкевичу. Протягом дня працювали дитячі батути, увечері відбулася дискотека з ді-джеєм.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>