СВЯТО СЕЛА У ДАТИНІ

Свято села у ДатиніУ День пам’яті рівноапостольного князя Володимира, 28 липня,  у Датині святкували іменини села.  У місцевому храмі відбулося святкове богослужіння за участю священиків інших парафій, православних з округи. У дообід-ню пору на стадіоні, на березі річки Турія, відбулися спортивні змагання. А діти розважались зранку до вечора – для них  працювали атракціони,  батути, мандрівний художник. Активно працювали того дня і місцеві заклади торгівлі.  

А в будинку культури відбулося урочисте святкування. Своїх земляків та  їхніх гостей привітав зі святом сільський голова Іван Кобук, який запросив у село аматорський народний колектив  ветеранів війни та  праці Старовижівського будинку культури «Надвечір’я», дві учасниці якого – вихідці із Датиня. Більше тридцяти чоловік – самодіяльних митців дарували присутнім гарні пісні, гуморески, вірші, і датинці їм щиро аплодували. А зал місцевого будинку культури був переповнений.

Для учасників заходу у будинку культури  працювала  виставка місцевих майстринь вишивки та стародавніх предметів, які організувала і представила сільський бібліотекар Тетяна Мельник.

Не обійшлося свято і без індивідуальних подарунків. Відзначений був наймолодший житель сільської ради Тарас Трохимович, уродженець села Запілля, та найбагатодітніша сім’я Раїси та Володимира Зинюків, які також із Запілля,  – тут  виховується  восьмеро неповнолітніх дітей. Нагороджена була і найстаріша учасниця свята Пелагія Мельник, якій мало що не 90 літ.

З радістю зустріли датинці помічника народного депутата України Степана Івахіва Володимира Бащука, бо знали, що приїхав він не з порожніми руками. Володимир Васильович привітав присутніх зі святом, зачитав вітальний адрес від Степана Івахіва і оголосив про подарунки. А головний подарунок – виступ заслуженого артиста України Адама Горбатюка. Крім того, від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» привіз він цінні призи для розіграшу лотереї. А всього ви-грашними було 17 квитків, призи для яких надали сільська рада, підприємці села та інші спонсори. Виграші були вагомими: мікрохвильова піч, соковитискач, праски, годинники, пледи тощо.

Завершилось свято дискотекою, участь у якій взяли і датинці, і сусіди, і інші, дальші, гості.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>