СВК «Гірниківський» розпочав жнива

жниваМинулого четверга заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Віталій Хвесик та заступник начальника, начальник відділу розвитку та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Павло Ковч побували на полях сільськогосподарського виробничого кооперативу «Гірниківський», щоб поспілкуватися з аграріями, почути проблемні питання.
На одному з полів саме проходив збір урожаю. Там було оброблено вже значну площу, а зібрані перші тонни зерна спочивали на вантажівці.
Провідний агроном господарства Микола Мерчук розповів, що на площі, яка знаходиться в околицях с. Гірники, підприємство вирощує такі культури як озиме жито, озиме тритікале, ярий овес, олійну редьку. Збирання зернових планується провести за десять днів та щодня обробляти близько 20 гектарів площі, звісно ж, при хорошій погоді. Середня врожайність зараз складає 25 центнерів з гектара. У жнивах задіяний один комбайн John Deer та дві вантажівки. Аби оперативно провести жнива, ще один комбайн John Deer будуть орендувати. Пального для збору зернових, за словами технолога, на перші дні повністю вистачає. У повному комплексі робіт, від збору врожаю до заготівлі соломи, будуть задіяні 15 працівників сільгосппідприємства.
Збирання врожаю — напружений технологічний процес сільськогосподарського виробництва. За словами Миколи Савовича, період жнив найважливіший в роботі будь-якого кооперативу, адже від вчасно зібраного без втрат врожаю залежить і прибуток.
А всього в районі врожай цього року аграрії будуть збирати на площі 2493 гектарів, з яких 681 – відведено під озимі, 1812 – під ярі зернові. До кінця тижня всі сільськогосподарські підприємства району розпочнуть жнива.
Андрій ЯЩЕНКО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>