«ШВИДКА» ВІД ДЕПУТАТА

шв шв1 шв2 шв3Межиситівський пункт Ратнівського відділення екстреної медичної допомоги обслуговує трохи більше як 10260 мешканців округи. Але територію він охоплює більшу, ніж Ратнівський, який обслуговує 26 тисяч населення.

Тому що тут невеликі села, розкидані далеко один від одного: від Межиситя до Хабарища, крайньої північної точки, — 27 кілометрів; до Мельник-Річицьких  на півдні – 25 і стільки ж саме – до Височного на заході. А чиновники не те що в Києві, а й у Луцьку не завдають собі клопоту тим, що асфальт на тих поліських дорогах є лише подекуди, а грейдер вирівнює щебеневе покриття у кращому випадку раз у півроку або ж перед приїздом якихось високих гостей.

От і доводилося місцевій бригаді «швидкої», як за звичкою називають її люди, мотатися по тих тряских дорогах у старенькому УАЗику, який давно відслужив своє і останнім часом більше ламався, ніж працював. Найбільше ж від цього потерпали хворі, і в першу чергу – одинокі пенсіонери. Тому і громада сіл, і місцева влада, і депутати, і керівники району зверталися куди тільки можна, аби на Межисить виділили новий автомобіль.

А зробив їм такий довгожданий подарунок народний депутат Степан Івахів зі своїм благодійним фондом «Патріоти Волині». У п’ятницю, 20 жовтня, пообіді спеціалізований «Опе-ль», поблискуючи маячками, вже стояв у Межиситі біля амбулаторії, де знаходиться й пункт екстреної медичної допомоги. На вулиці зібралися представники з усіх, мабуть, сіл, які він обслуговує. Степан Івахів прилетів вертольотом і зразу ж підійшов до людей, які його чекали. Він пояснив, що вранці ще був у Києві на засіданні Верховної Ради, а зараз мав зустрічати прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у Луцьку, куди той прибув з робочим візитом. Проте вирішив поїхати на зустріч з людьми, які його обирали.

— Вийшло символічно, — пожартував депутат. – Щойно вчора ми прийняли медичну реформу, а сьогодні ви вже отримали автомобіль. Тому прий-міть цей подарунок від мене і фонду, користуйтеся. Думаю, він багатьом із вас стане в пригоді, але я бажаю, щоб ви всі були максимально здорові і мінімально ним користувалися. А як буде ще треба щось із обладнання – звертайтеся, щоб він не стояв, а їздив.

Ці слова свого депутата люди зустріли радісними оплесками, а найпершим йому подякував голова райдержадміністрації Андрій Харлампович:

— Ми постійно відчуваємо підтримку нашого народного депутата, — сказав він, — спільно реалізуємо багато проектів у різних сферах. Переконаний, що ця співпраця буде продовжуватися ще не один рік.

— Сьогодні щасливий день для усіх нас, — сказав Микола Маргес, голова Самарівської об’єднаної громади, куди входить тепер і Межисить. – Ми довго чекали цього автомобіля і таки дочекалися – завдяки особисто Степану Петровичу і його фонду. Дякуємо Вам за допомогу, яка відчувається скрізь, куди не зайдеш, — у школах, клубах, дитячих садках. Кращого депутата у нас не було і, напевно, не буде. Бажаю, щоб Ви допрацювали у Верховній Раді до пенсії і завжди допомагали нам.

Від імені жителів громади, і особливо старшого покоління, дякувала депутатові пенсіонерка Ольга Приймачук:

— Ця машина буде дарувати нашим людям життя і здоров’я. Дякуємо Вам, що Ви в нас є, і дякуєм Богу, що дав нам такого депутата. Хай Богородиця завжди охороняє Вас у всіх Ваших добрих справах.

Свої почуття не стримав і сам Степан Івахів:

— Ви знаєте, після зустрічей з вами, виборцями, почуваєшся, як після церкви, — хочеться бути кращим і працювати ще краще.

Він вручив ключі від автомобіля і техпаспорт водієві Василеві Касянчуку, а медичну сумку – завідуючій пунктом екстреної медичної допомоги Галині Неводнічик.

— Сьогодні Степан Петрович подарував нашим людям не просто автомобіль, який відповідає усім сучасним вимогам, а надію на життя, — сказала вона. — Дякуємо Вам за цей неоціненний подарунок, і хай Бог благословляє Вас на всі добрі задуми та починання.

Подяку Степану Івахіву за всі його добрі справи для громади висловила і ведуча свята, директор Межиситівської школи Лариса Вакуліч. Вона загадала також і його присутність на Майдані, і допомогу бійцям АТО у важкому 2014 році. А на завершення хор дорослих і дітей побажав депутатові «Многая літа!»  Водій же на радощах увімкнув сигналізацію і повів машину в гараж – чекати першого виклику.

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>