Селищна рада відкрита для діалогу

Прочитавши дописку в газеті «Ратнівщина» за 27 січня 2018 року «Зробіть нарешті капітальний ремонт об'їзної дороги в Ратному», яка підписана  нібито  жителями вулиці 40 років Перемоги, але без жодного прізвища, а отже цілком анонімно, вирішив дати відповідь, оскільки для цього є ряд об'єктивних причин.

По-перше, ця дорога не є комунальною власністю територіальної громади і на балансі не перебуває, так як затрат на будівництво або реконструкцію селищна рада не несла і від інших державних структур з балансу на баланс вона не передавалася.

По-друге, об'їзну щебеневу дорогу від лісохімзаводу до нового, потім старого кладовищ і вздовж меліоративного каналу до автостанції будувало управління водного господарства або на той час управління осушувальних систем для обслуговування каналів, мостів, шлюзів, в цілому меліоративної системи ще в 1976 році.

По-третє, незважаючи на те, що дана дорога не є власністю селищної ради, ми систематично не менше 4-5 разів на рік її грейдеруємо, розчищаємо від снігу, тобто обслуговуємо, адже нею користуються наші жителі. Крім того, постійно звертаємо увагу керівництва управління водного господарства на неналежний догляд за даною дорогою, особливо від вулиці Заболоттівської до хімзаводу.

По-четверте, якщо дописувач цієї анонімки за допомогою газети «Ратнівщина» хотів «достукатися до керівництва Ратного, а саме до селищного голови В. М. Кулика», то достукався, але не у ті двері. Двері Ратнівської селищної ради завжди відкриті для нормального конструктивного діалогу, в тому числі і по питаннях поточного чи капітального ремонту доріг.

Удосконалення дорожньо-транспортної інфраструктури, включаючи освітлення вулиць, є пріоритетним в роботі селищної ради, адже дороги — це  на сьогодні головне, що може зробити місцева влада для своїх громадян. Та слід усім розуміти, що одночасно збудувати чи капітально відремонтувати всі дороги не під силу як селищному бюджету, так і державі в цілому. Селищна рада єдина в районі щорічно найбільше ремонтує та будує доріг з твердим покриттям. Тільки в 2017 році освоєно понад 2 млн. 840 тис. грн., а за останні роки в райцентрі капітально відремонтовано більше 20 кілометрів доріг.

Крім того, хочу звернути увагу дописувачів, що ця дорога не найгірша в селищі, особливо в період осені та зими. Тому при прийнятті «Програми економічного та соціального розвитку селища» враховуються багато об'єктивних чинників, які дороги першочергово покривати твердим покриттям. Чому ми перетворилися в егоїстів, бачимо лише те, що біля себе, і абсолютно не переймаємось тим, що  в селищі є ще  14 ґрунтових доріг, де також живуть наші люди, причому по 30-40 років?!

Щодо «засміченого» і зарослого очеретом меліоративного каналу, то він, по-перше, знаходиться на балансі управління водного господарства, а по-друге, засмічують його не інопланетяни, а саме жителі зазначеної вулиці. Саме в цьому питанні не допра-цьовує адміністративна комісія селищної ради, головна функція якої – попереджувати та притягувати до відповідальності громадян, які порушують правила благоустрою. В даному випадку скидають або складують на березі каналу гілки дерев, бур'яни з городів та інше побутове сміття, що й призводить до забруднення меліоративного каналу.

У нинішній час багато українців, в тому числі і ратнівчани, бувають за кордоном, а тому оцінюють якість зробленого в селищі європейськими мірками. Хотілося б мати таке фінансування, як в сусідній Польщі, яку впродовж 10 років фінансує Європа. На жаль ми ще не в Європейському союзі, а тому надіятися маємо тільки на власні сили та можливості.

Василь Долюк,

головний бухгалтер

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>