СЕЛО МОЄ – ЧАСТИНКА УКРАЇНИ

Під такою назвою відбулася урочистість з нагоди дня села у Зоряному. За традицією ще колишніх часів, коли Зоряне мало назву Зади і в статусі хутора входило до Забродівської сільської ради, день села тут стали святкувати, як і в Забродах, 9 жовтня – у день Івана Богослова. Церкви в невеличкому селі ніколи не було, а люди ходили у забродівський храм, на забродівському кладовищі і ховали жителів Зоряного. Роки пройшли. Є нині церква у Поступелі, є й в сусідній Адамівці, але традиція зорянців залишилася незмінною. Свято села відзначають 9 жовтня.

Такого урочистого і гарного дійства, як було цьогоріч, жителі Зоряного не пригадують. Як розповіла нам завідуюча клубом Світлана Токарська, в обідню пору до них прибула делегація гостей. Ведучі Марина Гуль та Оксана Токарська запросили до слова голову Забродівської територіальної громади Миколу Калачука. Він радо вітав жителів села зі святом та вручив подарунки зорянським атовцям Миколі Лукашику і Віктору Деречею та військовослужбовцю-контрактнику Миколі Токарському.

З вітальними словами до зорянців звернувся помічник народного депутата України Степана Івахіва Володимир Бащук. Із гарною концертною програмою та щирою українською піснею прибув того дня у Зоряне гурт «Барви». Світалана Токарська розповіла, що такої кількості односельчан на святі ще не було ніколи – зал був переповнений глядачами. Після завершення концерту за чудове свято аматорам сцени та гостям подякував Поступельський староста Сергій Борисюк.

Одразу після концерту розіграли святкову лотерею. Напередодні продали 94 лотерейних квитки і всі вони були виграшними. Шість чудових призів для розіграшу представив благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині», зокрема, соковитискач, праску, два фени для сушіння волосся та два настінних годинники. Решту призів придбали за кошти, виручені від продажу квитків. А це сита, друшляки, відра, тертки, лотки, інше домашнє приладдя. За результатами розіграшу соковитискач дістався Тетяні Жерж, праска – Валентині Ковальчук, фени – Тетяні Гуль і Андрію Токарському, годинники – Валентині Корнелюк і Галині Селевонюк. Жителі села були надзвичайно вдячні голові Забродівської ОТГ Миколі Калачуку за сприяння у проведенні свята та благодійному фонду «Патріоти Волині» за гарний настрій та чудові призи. Молодь увечері розважалася на дискотеці.

Марія ЛЯХ   

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>