Розробляється нова схема планування

Схема планування території району була виготовлена ще в 1987 роціі на сьогодні вже безнадійно застаріла та потребує негайного коригування. Це ж стосується і генеральних планів забудови населених пунктів району, яких у нас офіційно налічується 69 (хутори до цього переліку не входять. Так за інформацією Івана Шнита генплан забудови селища Ратне був розроблений у 1986 році. Заболоття у 1981-у, причому без проекту детального планування. Із сіл генеральні плани забудови мають лише 55, але переважна більшість із них виконана на основі старої нормативної бази та застарілих топографо-геодетичних даних, тому потребує коригування.

Не мають генпланів забудови малі села, які ще за радянських часів були визначені як неперспективні, — Дошне, Задолина, Заіванове, Вижично, Витень, Шменьки, Косиці, Бродятине, Залисиця, Адамівка, Боровуха, Головище, Годинь, Занивське, Мале Оріхове, Під’язівці.

Тому з метою створення та підтримання повноцінного життєвого середовища на 18-й сесії районної ради була прийнята Районна програма розробки схеми планування території району, коригування та оновлення генеральних планів населених пунктів на 2017—2018 роки. Для її реалізації необхідно 3 млн. 917 тис. грн... З них 60 тис. грн... має виділити районний бюджет, а решта  — це кошти сільських та селищних рад.

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>