Ратнівчани стали менше читати періодичних видань – майже на чотири тисячі примірників!

ратнівчани сталиЯкщо проаналізувати кількість періодичних видань, передплачених у районі на січень минулого року і на січень нинішнього, то їх зменшилося мало що не на чотири тисячі – на 3795 примірників. І це без врахування невеличкої «Крапельки», яку торік ратнівчани виписували чимало примірників, а цьогоріч навіть не приймали передплати по ній, окрім Здомишельського відділення поштового зв’язку.

Станом на 1 січня 2018 року на Ратнівщині передплачено 17705 примірників газет та журналів, з яких 9200 – обласні видання, 3715 – районна газета.

Найбільш популярними у районі серед обласних видань, не враховуючи «Ратнівщини», яка щороку має найбільше передплатників, залишається газета «Вісник і К», якої передплатили 3408 примірників – вона втратила цьогоріч 300 своїх читачів. Газета «Волинь-Нова» має 1257 передплатників, а це на 306 менше то-рішнього показника. Популярними залишаються журнал «Люди і долі» — 999 примірників, але і він втратив 63 передплатники, газети «Порадник і здоров'я» – 821, що на 27 менше, та «Програма-панорама» – 434, що на 94 примірники менше. А ось «Волинської газети» на Ратнівщину надходить вдвічі менше, аніж торік. Передплатили її лише 34 абоненти, а було 68.

Зросла лише кількість передплатників газети «Твій вибір», якої надходитиме 893 примірники.

За інформацією поштовиків, на лютий ситуація з передплатою вже є кращою, на 700 примірників різних видань надходитиме більше, як, втім, і щороку. На 300 примірників збільшилася передплата на волинські видання, і майже на 140 – на «Ратнівщину».

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>