ПОЛУМ’ЯНИЙ МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Полум’яним видався початок лютого для працівників Ратнівської пожежної частини. За цей короткий період, як вже повідомляли у районній газеті, доводилося гасити рятувальникам автомобіль у центрі селища, власником якого був білорус, та під час гасіння пожежі у будинку в с. Тур констатувати смерть чоловіка. А 10 лютого виїжджали на виклики у Ратному, і обидва рази на вулицю Лесі Українки.

Зі слів чергового, о 9 год. 48 хв. надійшов виклик про загорання газового стояка на подвір’ї Наталії Н. На щастя господарів, які зазнали пережитку того дня, черговий караул пожежно-рятувальної частини не дав вогню розповсюдитись, його швидко ліквідували, тож і збитки виявилися незначними. Менше повезло ще одному жителю цієї вулиці. У Івана С. вогонь охопив дах господарської дерев’яної будівлі. О 12. 05 рятувальники виїхали на місце події, а через пару хвилин прибула ще й підмога колег. Та хоч дії й були оперативні, вогонь пошкодив дах, вкритий шифером, перекриття та 65 квадратних метрів стіни. Окрім цього, згоріли запаси господарів, – півтори тони соломи. Встановлюється, внаслідок чого трапилася пожежа.

13 лютого у рятувальників виявилася неспокійною ніч. До них о 01:53 надійшов виклик із села Лучичі. У житловому будинку Ігоря Р. причиною пожежі стало замикання стабілізатора напруги, внаслідок чого загорівся і вибухнув газовий котел. Пошкоджені речі вжитку, які були поруч, добре, що обійшлося без жертв. На місце події прибула й пожежна охорона с. Заброди, газова служба, поліція.

15 лютого обідньої пори рятувальна служба ДСНС провела спеціальні об’єктові навчання в Ратнівській філії ПАТ «Волинь-обленерго». На показовому навчанні були присутні керівники підприємств, установ, організацій району, які в 2018 році будуть проводити аналогічні навчання.

Шановних жителів району рятувальники закликають бути уважнішими та дотримуватися правил пожежної безпеки!

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>