ПОДЯКА ЗА ВИХОВАННЯ СИНА,

Подяка Подяка1ЯКИЙ ВІДДАНО СЛУЖИТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДОВІ

Лист-подяку за вміле виховання сина Валентина, який нині на передовій у зоні АТО, отримала від командування 10-го окремого мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Хуана Жучок, жителька села Видраниця. І зрозуміло, без сліз читати не могла. Хоча це і не перша подяка за виховання сина від командування військової частини. Вперше отримала таку ж у 2014 році, коли син добровольцем пішов на захист своєї держави. А проживає Валентин Іванович Жучок разом з дружиною, донькою та сином у місті Овруч на Житомирщині — звідси і  дорога його до війська. Хоч і щемить-болить душа у рідних за сина, за чоловіка і батька, та гордість переймає за патріота, вірного сина України.

У листі говориться:

«Шановна Хуано Севастянівно,  надсилаємо Вам щиру подяку за виховання сина, який чесно і сумлінно виконує свій військовий обов’язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Своєю нелегкою службою він гідно примножує ратну славу поколінь захисників рідної землі, підтримує високий авторитет Збройних Сил України.

За часи служби Ваш син зарекомендував себе як дисциплінований і працьовитий військовослужбовець, свято і непорушно додержується Конституції України, віддано служить українському народові.

Командуванням частини та підрозділу Ваш син неодноразово був заохочений за самовіддану працю, вміле виконання завдань, зразкову військову дисципліну.

Вірю, що Ваш син і надалі зберігатиме вірність Військовій присязі, докладатиме всіх зусиль для надійного захисту нашої держави.

Велике  Вам спасибі за вміле виховання сина!

Бажаємо Вам доброго здоров’я, родинного затишку та злагоди!

Командир військової частини ПП В2254 полковник С. В. Зеленін».

Мама військовослужбовця Хуана Севас-тянівна горда за сина. І розповіла, який він у неї патріот, хороший, розумний, мудрий і відважний – ще змалечку не міг миритися з тими, хто любив скривдити ближ-нього і завжди ставав на захист скривдженого. Завжди поважав батьків і старших, і живе з любов’ю до України. На захист своєї держави пішов добровольцем відразу, як тільки нависла загроза над Україною.  До мами син телефонує часто, аби засвідчити, що живий і здоровий. Але мама вже  впродовж двох років не бачила сина – він захищає свою державу, її цілісність та незалежність!

Валентин Іванович після строкової служби в армії  6 років служив  у державній прикордонній службі. І майже відразу після загострення ситуації на Сході держави, у червні 2014 року, пішов добровольцем на службу своєму народові і Україні. У зоні антитерористичної операції він захищав цілісність та незалежність нашої держави тричі. Вперше в зону АТО потрапив у січні 2015 року і майже півроку дивився смерті в очі, вдруге — у жовтні 2016, і  втретє, вже коли підписав контракт на службу у Збройних Силах України, – у травні 2017 року. У зоні АТО, на передовій, в окопах на маріупольському напрямку, він і понині. Служить заступником командира роти.

Валентин Іванович нагороджений медалями «Учасник АТО», «Вірність бойовому братству»,  загальноукраїнською відзнакою з особливим статусом -  орденом «За вірність присязі», має і грамоти від Президента України Петра Порошенка.

— Україна для мене, як мати. Рідна держава, моя, наша з вами держава. Я завжди готовий бути на сторожі її миру, цілісності і незалежності. Бо Україну, як і матір, не вибирають. І не кидають у скрутну хвилину. Бо Україна – це не просто слова, назва, це нація, це наш народ. На її захисті, на захисті свого народу стою на передовій і готовий  у будь-які часи, у будь-яку хвилину і годину боронити свою державу, — коротко в телефонному режимі на питання, яке місце посідає Україна у серці солдата, відповів наш земляк, великий патріот України Валентин Жучок. Саме на таких патріотах і тримається Україна.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>