ПІД НОВИЙ РІК…  КВІТИ І ГРИБИ

зеленушкиУже схоже на те, що потрібно писати нову казку і просити у  Місяців створити інше диво: не пролісків у них благати серед зими, а…  снігу і морозу. Адже під Новий рік у нас цвітуть квіти, деякі кущі і дерева ось-ось оживуть, а вербові котики уже у всій своїй красі,  ну, а в лісі ростуть зеленички. 

Щодо квітів, то вдруге за рік уже відцвіли крокуси, а примули, чекаючи на зиму, не витримали і в передноворічні дні розкривають свої квіточки. Вдруге цвіте полуниця. До речі, окремі ратнівчани уже пробують двічі на рік садити картоплю і кажуть, дає вона непоганий врожай. А любителів тихого полювання під новий рік радували гриби.  Аби пересвідчитись, що насправді вони ростуть, побувала минулої неділі у невеличкій посадці, знайшла небагато зеленичок і підзеленків, але суп вийшов смачний. У ту посадку протоптали дорогу мої добрі знайомі, які цієї осені жодного тижня не були без свіжих грибочків. Матимуть їх, як і торік, на Новий рік, ну, зрозуміло, небагато, але ж матимуть, аби подивувати гостей.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Один відгук на «ПІД НОВИЙ РІК…  КВІТИ І ГРИБИ»

  1. Квiти коментує:

    Цiкавий пост. Дякую!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>