Ой на Івана, ой на Купала

ой на 2 ой на ой на1На свято Івана Купала пісні линули берегом річки Прип’ять і скликали перехожих на театралізоване дійство до вихованців Ратнівського дитячого ясел-садка № 1.

Працівники дошкільного навчального закладу у парку селища вже за традицією влаштовують для дітей та їхніх батьків у цей день, сповнений чарів, справжнє свято. Усі у вишиванках, а дівчатка ще й у надзвичайно гарних, із запашних трав та квітів, віночках!

Того дня дітки водили хороводи разом із лісовою Мавкою, дідом Водяником, проводили ігри «Ти лети, вінок веселий», «Ми будуємо моста», «Микита», розповідали малечі про традиції та чудо-дійну силу трав, наголошували, щоб любили та оберігати природу. Очистилися від недуг, набралися сил та здоров’я, коли, за давнім звичаєм, стрибали через вогонь. А тоді дружно і дорослі, і малі шукали квітку папороті та скриню зі скарбами, загадували бажання. Дівчатка дружно пускали у річку за водою свої віночки й загадували свою долю. По завершенні святкового дійства із знайденої скрині усі отримали частування.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>