Обережно! Змії!

Цьогоріч, напевно, всі відмітили, що змій вистачає не тільки у лісі, а й трапляються вони біля жилих будинків, і це непоодинокі випадки. Та найбільш прикро, що змії не лише потрапляють на очі людей, а й нападають на них – від укусів змій потерпають не лише дорослі, а й діти.
У відділенні інтенсивної терапії (реанімаційне) центральної районної лікарні останнім часом довелося проходити курс лікування після укусів змій чотирьом особам. Двадцятип’ятирічного Василя Назарука із с. Лучичі вжалила змія за палець правої руки. Він дві доби перебував у реанімації, а далі – у хірургічному відділенні. Галина Клімова із Забродів, якій 34 роки, пішла в ліс по ягоди, де змія її вжалила за ногу. Також довелося за медичною допомогою звертатися до медиків реанімаційного відділення, а далі – хірургічного.
З Велимчого потерпів хлопчик Едуард Бурко, якому одинадцять років. Здоровезна змія його вжалила поблизу каналу, зарослого очеретом та кущами. За його життя також боролися медики інтенсивної терапії, а далі йому довелося проходити курс лікування у педіатричному відділенні.
Потерпіла від змії і вісімнадцятирічна юнка із Мельник Річицьких. До речі, Валентина Михальчук постраждала від укусу змії вдруге, минулого року вона також рятувалася від смертельної зміїної отрути у центральній районній лікарні, у відділенні інтенсивної терапії.

Валентина Борзовець

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>