Нарада з новопризначеними  головами сільських та селищних рад

У нараді взяли участь радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович, голова районної ради Михайло Макарук, окремі профільні керівники установ району.

Нагадаємо, що після виборів до місцевих рад, 25 жовтня, склад представників місцевого самоврядування на Ратнівщині змінився рівно наполовину – 12 новообраних сільських голів у сільських радах сіл Велимче, Гута, Датинь, Жиричі, Залухів, Замшани, Здомишель, Межисить, Прохід, Самари, Самари-Оріхові та Тур, решта — лишилася незмінною.

Андрій Харлампович розпочав нараду з привітання сільських, селищних голів з перемогою на виборах, побажав усім плідної праці, успіхів у роботі, натхнення та трудових здобутків.

Напередодні наради сільські та селищні голови отримали завдання — окреслити основні проблеми, над якими будуть працювати на посаді. Андрій Адамович, здійснивши аналіз, наголосив, що кожен повинен чітко визначити пріоритетний напрямок роботи задля надання допомоги та підтримки органів виконавчої влади та районної ради.

Про черговий призов, формування списків призовників, план відправок мову вів військовий комісар Василь Шинкарук. Також акцентував увагу сільських та селищних голів на проведенні підготовчих заходів до наступної, вже сьомої хвилі мобілізації.

У ході засідання начальник Ратнівської ОДПІ Іван Данилюк говорив про оформлення змін у державного реєстратора та фіскальній службі, пов’язаних з призначенням нових сільських голів, зміною секретарів та бухгалтерів.

Іван Миколайович розповів про наповнення та джерела надходження до бюджетів сільських та селищних рад, їх виконання. Наголосив, щоб кожен керівник сільської/селищної ради врахував прорахунки при формуванні бюджетів на 2016 рік.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Ковч наголосила, що бюджети на 2016 рік повинні бути сформовані до 25 грудня 2015 року відповідно до Бюджетного кодексу України. При формуванні найголовнішого фінансового документу сільські голови повинні врахувати передачу дошкільних закладів та закладів культури на баланси відповідних профільних відділів та управлінь райдержадміністрації.

Про питання, що стосуються компетенції управління соціального захисту райдержадміністрації, розповів його начальник Микола Бебес.

Консультацію щодо правильного оформлення документів обраними сільськими та селищними головам, їх архівації  надала начальник архівного відділу райдержадміністрації Наталія Головій.

Про зміни в пенсійному законодавстві повідомила начальник Пенсійного фонду у Ратнівському районі Лідія Михалевич та налаштувала усіх на співпрацю.

Віта ШЕВЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>