НА ПОЗАПЛАНОВИХ ПЕРЕВІРКАХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ ВИЯВИЛИ ПОРУШЕННЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

У ніч проти 16 вересня в Одесі у дитячому таборі «Вікторія» сталася пожежа, яка забрала життя трьох дітей. У зв’язку з цим фактом, так як були виявлені грубі порушення протипожежного стану, за розпорядженням Кабінету Міністрів від 20 вересня «Деякі питання контролю у сфері техногенної та пожежної безпеки» та наказу ДСНС від 22 вересня «Про проведення позапланових перевірок стану техногенної і пожежної безпеки» працівники районного сектору ДСНС проводять позапланові перевірки станів техногенної та пожежної безпеки дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням, будинків для людей похилого віку та інвалідів.

Як розповів головний інспектор районного сектору Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, майор служби ци-вільного захисту Владислав Шевчик, з метою навчання директорів шкіл спільно з працівниками відділу освіти у жовтні на базі ЗОШ №2 смт Ратне провели нараду. На семінар був запрошений працівник навчально-методичного центру з міста Ковеля. Директорам вручили документацію, в якій акцентували увагу на перевірках і вимогах пожежної безпеки, так як планові перевірки навчальних закладів уже проведені. У позапланових перевірках інспектори аналізували, які з зауважень попередньої перевірки усунені, а які – ні і чи немає нових порушень. Перевірки розпочалися з 9 жовтня і до сьогодні уже провели 15 із 45 запланованих. У цих 15 закладах виявили 207 порушень, з них невиконаним залишився 81 захід.

Владислав Миколайович зауважує, що деякі порушення пропонуються до виконання уже кілька років поспіль – з 2005, з 2004 років, це, зокрема, відсутність сигналізації, вогнетривка обробка. Як правило, це такі порушення, які потребують значних капіталовкладень. У жодній школі первинні засоби пожежогасіння не пройшли технічного обслуговування. Разом з тим з проводкою, з виходами з закладів проблем немає. Попереду ще 30 перевірок, і в разі, якщо інспектори виявлять грубі порушення пожежної безпеки, матеріали направлять в суд і він вирішуватиме питання про призупинення діяльності або тимчасове закриття закладу до усунення порушень. Позапланові перевірки триватимуть до грудня, відтак інспектори звертаються до керівників закладів з проханням, поки є час, привести в належний протипожежний стан усі приміщення, так як за невиконання таких рекомендацій передбачена адміністративна відповідальність.

Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>