НА ПАНТЕЛЕЙМОНА ДЕНЬ СЕЛА ВІДСВЯТКУВАЛИ В СІЛЬЦІ

На пантелеймона9 серпня жителі села Сільце відзначали храмове свято і день села. Святий великомученик і цілитель Пантелеймон – покровитель Сільця з 1994 року, коли освятили храм на його честь. У страсний четвер 2009 року дерев’яний храм згорів, але на згарищі швидко розпочали будівництво нової церкви. За сім місяців вона засяяла куполами, і вже у грудні 2009 року знову відкрила двері прихожанам.

На святковому богослужінні було багато людей, прибули священики Гірниківського та Ратнівського благочинь. А після обіду у селі відбувалися урочистості, які організувала завідуюча сільським клубом Наталія Мороз. З вітальними словами до жителів села звернувся Гірниківський сільський голова Володимир Мерчук. Потім слово надали помічнику народного депутата України Степана Івахіва Володимиру Бащуку. Він сердечно вітав сільчан, зичив усіляких гараздів та зачитав вітальну телеграму від Степана Петровича, у якій він дякував селянам, які творять наше сьогодення, усім – від малого до старого. Народний депутат зичив, щоб Сільце процвітало, бажав щедрих врожаїв, наснаги, успіхів, віри у щасливий завтрашній день та Божого благословення на всі починання. Як і завжди, Володимир Бащук привіз гарні подарунки від благодійного фонду «Патріоти Волині», які розіграли в лотереї.

Трепетні слова жителям Сільця говорила завідуюча відділом культури райдержад-міністрації Олена Горнік. Разом із нею прибули того дня культ-працівники районного будинку культури, які дарували щиру пісню і гарний настрій. Ведуча концерту Леся Гаврилюк пригадала поіменно всіх учасників АТО з Сільця, а їх аж 11, хоча село зовсім невелике. Андрій Аврамук, Олександр Лещук, Андрій Семенюк, Богдан Аврамук, Олександр Юхимчук, Сергій Сидорук, Андрій Сидорук, Сергій Панасюк, Іван Данилюк, Сергій Семенюк та Олександр Шепеля свого часу побували у пеклі війни, виконуючи свій громадянський обов’язок. Гучними оплесками дякували їм присутні за це, а Галина Скрипчук та Людмила Корсак виконали для них пісню «Синочки мої, ясеночки». Позитивних емоцій додали народний аматорський колектив «Ратнівські візерунки» (керівник Валентина Бєлік), солістки Світлана Сахарчук та Галина Аврамук, троїсті музики «Браві козаченьки» (Сергій Токарський), сатиричний дует пані Палажки і пані Параски (Ніна Філюк та Світлана Панасюк). Велику допомогу і підтримку сільчанам надав методист районного будинку культури, куратор та уродженець цього села Іван Юхимчук.

Гарно прикрасила сцену біля сільського клубу жителька Сільця Наталія Аврамук. Вона зовсім недавно займається прикрашуванням святкових сцен, проте зарекомендувала себе як неповторна майстриня з гарним смаком та багатою фантазією. Тож до свята села постаралася по-особливому й односельці це оцінили. Виставку української вишивки організували завідуюча клубом Наталія Мороз та бібліотекар Леся Данилюк, які представили свої роботи – вишиті рушники, картини, вишиванки.

Весь день у Сільці працювали дитячі атракціони. Дітлахи стрибали на батутах, каталися на електромашинках, спускалися з гірок, смакували солодкою ватою.

Після концерту відбувся розіграш лотереї. Квитків розпродали аж 150, але тільки сто були виграшними. Призи презентував благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» (мікрохвильова піч, фени для сушіння волосся, праски, плед, годинники) та закупили за кошти, виручені від продажу лотерейних квитків. Отож супер-приз – мікрохвильову піч – виграла Наталія Мороз. Праски дісталися Роману Юхимчуку та Людмилі Семенюк. Фена виграла Антоніна Турченко, пледа – Ангеліна Аврамук. Власником годинника став Сергій Ковальчук. Розігрували також граблі, відра, мило, пральний порошок, миски, інше домашнє приладдя, яке згодиться на господарстві. А ввечері молодь розважалася на дискотеці.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>