МОЄ СЕЛО ГІРНИКИ – КОЛИСКА РАДОСТІ Й ДОБРА

Моє село Моє село18 листопада, у день Дмитрія Солунського, у Гірниках святкували

престольний празник та день села

Радість свята із гірниківцями на ранковому Богослужінні розділили духовенство та жителі району. А уже в післяобідню пору усі охочі зібралися у будинок культури на святкування, яке розпочалося вітанням сільського голови Володимира Мерчука. Володимир Якович вручив подарунки наймолодшому жителю села Христині Данилюк, найстаршій – 95-літній жительці Феодосії Лещук, наймолодшій парі Юрію та Тетяні Мерчукам, найстаршій парі Матвію та Софії Осіюкам, які пліч-о-пліч живуть 63 роки, кращому вчителю Валентині Трофимук.

Гість села представник компанії «Корнер Озерне» з видобутку сапропелю Олександр Антропов щиро вітав та вручив подарунки футбольній команді. Відзначила своїх працівників подарунками головний бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю «Гірники-Агро» Тетяна Ващук.

Щирі вітання жителям села Гірники від народного депутата України Степана Івахіва передав його представник Павло Самолюк. Він зичив процвітання і благополуччя, миру, злагоди й добра. І завітав того дня не з порожніми руками, а з цінними подарунками, які розігрувалися у святковій лотереї.

Гарний настрій, позитивні емоції дарував гірниківцям та створив для них атмосферу справжнього свята заслужений артист України Адам Горбатюк за сприяння благодійного фонду народного депутата України Степана Івахіва «Патріоти Волині».

Свято продовжили аматори – директор Гірниківського будинку культури Ніна Забродець та художній керівник Олег Ятчук. Ведучі Наталія Сидорук і Марина Куцевич представляли усі подальші номери. Лунали пісні у виконанні Івана Юхимчука – «Українське село», Ольги Кошель – «Це свято», Оксани Поруцко – «Це моя земля». Дует у складі Ніни Мерчук та Ніни Матвіюк подарував пісню для усіх матерів «Додому їду», чоловічий квартет у складі Віктора Осіюка, Олександра Поруцка, Леоніда Юхимчука та Василя Нінічука виконав ук-раїнську народну пісню «Якщо хочеш буть військовим». Для учасників АТО подарунком була пісня «Над землею тумани» у виконанні Вікторії Мерчук та Наталії Сидорук. На закінчення концерту авторську пісню односельчанки Ніни Матвіюк «Пісня про Гірники» за-співали усі присутні на святі.

Зворушливим був розіграш лотереї. До свята продали 234 квитки,170 із них -  виграшні. А призи були досить пристойні – посуд, постіль, парасольки, дрова, зерно, пральні порошки та інші господарські засоби, від благодійного фонду «Пат-ріоти Волині» — телевізор,  мікрохвильова піч та інші.

З особливим ажіотажем люди чекали, хто ж виграє супер-приз. Отож плазмовий телевізор від народного депутата України Степана Івахіва та благодійного фонду «Патріоти Волині» дістався Дмитру Зеку, а мікрохвильова піч – Івану Юхимчуку.

Щиро висловлюємо подяку спонсорам, які рік у рік надають допомогу. Так Степан Івахів підтримує Гірниківську сільську раду повсякчас. Тільки у цьому навчальному році за його сприяння замінили у НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ст. -дитячий садок» с. Броди 51 стареньке вікно на нові пластикові. Посприяли від фонду й коштами на відповідні роботи з встановлення. На проведення свята були благодійниками – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Гірники-Агро» Микола Мерчук, підприємці Сергій та Андрій Ващуки, Валентина Савчук, Олена Лідовська, Світлана Ващук, Катерина Литвинець, Галина Бурчак, Іван Терещук та депутат сільської ради Василь Дуда. Нехай Господь віддячить вам сторицею за вашу щедрість, розуміння і підтримку.

Протягом свята біля сільського будинку культури працювали дитячі батути, проводилися конкурси, продавалися солодощі. Увечері відбулася святкова дискотека за участі діджея.

Ніна ЗАБРОДЕЦЬ,

директор Гірниківського будинку культури

Фото Романа Назарука

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>