МІЖНАРОДНИЙ ПРОЕКТ З БУДІВНИЦТВА ДОРІГ ПРОЙШОВ У ДРУГИЙ ТУР

29 серпня у Бресті відбулася чергова робоча зустріч партнерів із транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014—2020» за участю голови Забродівської об’єднаної територіальної громади Миколи Калачука.

На цій зустрічі партнери по проекту, який стосується нового будівництва комунальних доріг у Забродах і Лучичах, а також у Знаменській сільраді Білорусі та польських гмінах, підписали аплікаційну заявку до другого етапу відбору. Попередньо учасники проекту повинні були виконати ряд завдань, поставлених технічним секретаріатом. Коли усі вони були виконані, Даріуш Лобейко (гміна Яблонь, провідний партнер), Пьотр Драган (гміна Вішніце) та Павел Кремпський (гміна Мілянув), заступник голови Брестького райвиконкому Ілля Бандровський, Знаменський сільський голова Сергій Головенко та Микола Калачук поставили підписи під аплікаційною формою для подачі її у другий тур проекту.

Незалежно від результатів реалізації проекту з будівництва доріг, партнери вирішили не зупинятися на досягнутому, тож обговорили можливість участі у такому ж складі у «парасолькових» проектах, передбачених програмами транскордонного співробітництва. Зокрема, ці проекти передбачають залучення коштів Європейського Союзу на розвиток прикордонних територій, але в менших обсягах, і будуть стартувати з нового, 2018 року. Тому під час зустрічі обговорили актуальні питання (для українського партнера це модернізація дитячих садків, спортзалів, шкіл) для усіх трьох сторін, щоб віднайти спільні проблеми і розпочати підготовку до участі у «парасолькових» проектах.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>