МАТЕРИНСЬКІ СЛЬОЗИ ДАРМА НЕ МИНАЮТЬ

Звернення ради ветеранів села Гута до молоді

Вранці 20 січня нинішнього року шокуюча звістка облетіла жителів села.

В реанімаційному відділенні центральної районної лікарні опинився молодий хлопець села Гута Михайло Куцевич, 1993 р.н. Як виявилося згодом, він був по-звірячому побитий. Не наше право розбиратись, хто це зробив. Має розібратись слідство, надіємось, що воно буде справедливим.

Дивує ось що. Хлопчина дуже спокійний, має вищу освіту, хороша сім’я. Марного слова в селі ніхто не скаже про них. Утримують господарство, збирають гриби, ягоди – як кожна селянська сім’я, дають собі раду.

Чого ж така жорстокість в інших? На якій планеті і в якому віці ми живемо? Хто кому дав право позбавляти здоров’я іншого?

У той час, як одні гутянці, заболоттівчани в окопах знаходяться на Сході, в холоді, часом, може, голодні, кожну мить дивлячись смерті у вічі -  інші розкошують по барах, б’ють нещадно. Захищають кого? Батьків, сестер, братів? Чи кого? Чиї кордони відстоюють? Що і кого не поділили? Крихту хліба? У неділю, 24 січня, жителі села, стоячи на колінах в храмі, молилися і просили в Бога Михайлу здоров’я, збирали кошти на його лікування. І ми віримо, що він обов’язково буде здоровий!

Але, як сказав гутянський отець Олександр, не ми будемо судити винуватців. Вони — в руках Господніх!

Покарання буде. Материнські сльози, материнська сивина просто так не проходять!

Діти, пам’ятайте про це!

Звернення прийняте на засіданні ради ветеранів села Гута за участі сільського голови Миколи Свіржевського, заступника директора школи з виховної роботи Марії Безносюк, художнього керівника сільського будинку культури Людмили Луцик 25 січня 2016 року

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>