Майбутнє лісу в твоїх руках

мАЙБУТНЄ мАЙБУТНЄ1 мАЙБУТНЄ2Працівники районної державної адміністрації та районної ради, як і щороку,  долучаються до загальнодержавної екологічної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».  Перед початком роботи директор ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Микола Мельник розповів, що пріоритетним напрямком розвитку лісогосподарської галузі на сьогодні є забезпечення розширеного відтворення лісів й проінформував, скільки коштів спрямовано на лісове господарство: із 34 млн грн., отриманих від реалізації, більше 14 млн (створення лісових культур,  рекреаційні,  протипожежні заходи, заробітна плата лісовій охороні,  мисливство).

Держслужбовці та учні  загальноосвітньої школи № 2 смт Ратне та села Кортеліси здійснили посадку лісу в Жиричівському лісництві ДП «Ратнівське лісомисливське господарство». Загалом же висадили близько 10 тисяч соснових, березових та чагарникових (спірея) сіянців на площі понад 1,5 га.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук підкреслив, що кожен, хто долучився до акції,  мав добру нагоду ще раз продемонструвати свій високий громадянський обов’язок подбати про наш ліс та внести часточку своєї праці заради його благополуччя. Адже 60 відсотків усіх земель району – це лісові насадження, тому ліс для жителів має велике значення.

На запитання «Що для вас особисто посадка лісу?», Євген Петрович відповів:

— Особисто для мене посадка лісу – це в першу чергу, спілкування з природою, можливість попрацювати не лише розумово, а й фізично, можливість відійти від буденної роботи в кабінеті, тому із задоволенням  кожного року беру участь в акції.

Усіх учасників акції лісівники пригостили запашним трав’яним чаєм та лісовим медом.

Віта ШЕВЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>