Лінійка пам'яті героїв Небесної Сотні «У їхніх серцях жила Україна»

20 лютого учні Видраницької школи зібралися на лінійку під назвою «У їхніх серцях жила Україна», щоб у скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час XXІ  століття.

Їх називали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Посеред залу палали слова «Героям слава», викладені з лампадок, а ведучі заходу Софія Ващук та Іванна Кисіль повернули нас у ті страшні дні… Усіх присутніх до щему в серці схвилювала історія про зустріч двох героїв: вояка, убитого під Крутами,  й вірменина Сергія, ролі яких майстерно виконали Роман Сергійчук та Ілля Ганіч. Присутні передавали з рук в руки свічку, вогонь якої став даниною для тих, хто заради торжества справедливості пожертвував своїм життям. Героїв Майдану, які до останнього подиху боролись за правду, вшанували хвилиною мовчання.

Ми закликаємо всіх згадувати у молитвах героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схиляємо голови. Вони згасли, як зорі…

Анна Дейнека,

учениця 10 класу НВК с. Видраниця

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>