Гулянки біля озера Любань

Гулянки«Чим більша родина, тим веселіша година…» — цими словами можна охарактеризувати настрій масових гулянок, які відбулися в с. Замшани. Популярність заходу виявилась неочікувано великою, адже, попри «нельотну» погоду, на березі озера Любань зібралось мало не все село. Гості з сусідніх сіл та міст доповнили масову атмосферу гулянок. Її підтримали і місцеві підприємці.

Активні дійства розпочались о 15-й годині і впродовж усього дня та ночі тримали в позитивному настрої учасників та глядачів. Розпочалось свято спортивними змаганнями з пляжного футболу. Незмінний організатор та футбольний тренер Василь Токарський провів матчі на високому професійному рівні. На полі зібралось чотири команди. Неочікувано для всіх турнір закінчився перемогою десятикласників, які обіграли ветеранів замшанівської футбольної команди. Чемпіонами стали: Антон Бірук, Антон Михалевич, Ілля Михалевич, Сергій Бірук, Олександр Дудка, Богдан Старушик. Усі хлопці отримали пам'ятні грамоти та солодкі призи.

Окрім спортивних заходів, всіх потішили конкурси та забави для дітей. Учасники згадували шкільну програму з математики, змагались на швидкість та інтелектуальність. Маленькі талановиті художники подарували гостям цікаву квіткову крамницю на кульках. А танцювальний флеш-моб приєднав до себе навіть дорослих, які підтримали своїх чад. Таким чином утворилось велике сімейне коло, яке засвідчило згуртованість односельців. Всі дітки отримали подарунки та заохочення.

Смачний конкурс на найкращу кухарку зібрав багато глядачів. Господині змагалися в два етапи. Перший етап був творчим: конкурсантки змагалися з нарізання огірків у трьох техніках, шинкували капусту і презентували свої особливі здібності. Наступний етап можна назвати інтелектуальним, під час нього кожна учасниця відповідала на поставлені запитання.

Третє місце серед кухарок посіла Юлія Ященко, яка ще й виявилась іменинницею, тож отримала подвійні привітання. На другому місці – Любов Старушик, майстриня села та учасниця фольклорного колективу «Діброва». А головний приз виборола Олена Куля — вчитель фізкультури та одна з організаторів гуляння. Всі переможниці залишились задоволені та отримали грамоти і цінні призи.

Ближче до вечора дійство продовжилося святковим концертом. Розпочалась програма петрівськими піснями у виконанні дитячого фольклорного колективу «Родина». Юні дівчата перенесли усіх глядачів у автентичну атмосферу сутінків волинського літнього лісу. А учасники ансамблю «Злата вись» подарували односельчанам сольні пісні і цікаві композиції, виконані в складі дуету та тріо. Всі присутні із захопленням сприймали виступи справжніх артисток: Ірини Михалевич, Юлії Михалевич, Олени Бірук, Софії Михалевич, Соломії Бірук, Дарини Дудки, Богдани Шевчик, Софії Михалевич, Анни Токарської, Мар'яни Савлук. Місцевий «соловейко» Андрій Корецький полонив усе жіноцтво своїми запальними піснями.

Ведучі спрямовували дійство у потрібне русло і підтримували родинний настрій. Дорогі кумасі Ганя (Наталія Бірук), Мотря (Ольга Мажула), Лукерка (Лариса Касянчук) та всебічно розвинений кум Панас (Максим Бірук) надихали усіх на згуртованість та викликали щиру посмішку на кожному обличчі.

«Криком душі» можна назвати конкурс «Караоке на березі озера». Талановитих сміливців нарахували більше десятка. Усі вони отримали оплески, та у півфінал потрапили лише найбільш здібні: Артем (аматор замшанівської сцени), Валентина (авторка пісні «Ой Замшани, рідне село»), Оксана (гостя села), Віталій (житель с. Вужиськ). У фіналі змагались між собою Оксана та Віталій. А переможцем став Віталій, бо його творча душа розкрилась якнайкраще.

На завершення гулянок розпочалась святкова дискотека. Неперевершений музикант Андрій Аліпін та солістка Олена Михалевич зберегли присутнім веселий настрій і надали змогу проявити себе на танцювальному майданчику. Запальному музиці та вмілій співачці вдалося втримати односельчан біля озера аж до пізньої ночі, допоки тривала запальна музика.

Хочеться подякувати односельчанам за їхні веселі серця і душевну красу, адже свято пройшло весело та без неприємностей. А відбулося воно завдяки ентузіастам, які взяли участь в організації заходів. Їх вміло скеровували працівники замшанівського будинку культури, а всебічне сприяння і фінансову підтримку надала місцева сільська рада. Організаційний комітет з великою вдячністю звертається до сільського голови Володимира Томашука і сподівається на подальшу підтримку.

Масові гуляння в Замшанах — це показник того, як можуть згуртуватись сім'ї, родини, друзі та незнайомі люди. Хай рід український множиться і живе у єдності!

Олена МИХАЛЕВИЧ,

художній керівник будинку культури с. Замшани

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>