До Замшан вертають з вирію лелеки

Був звичайний похмурий листопадовий день, а настрій піднесений! На свято поезії піснею «Ой, Замшани, рідне село» привітно запрошували гостей працівники будинку культури та сільської бібліотеки.

У затишній кімнаті зібралися шанувальники поетичного слова. Організатором свята був виходець із Замшан, який на даний час проживає у м. Дніпрі, Анатолій Михалевич. Свято розпочали рядками із його віршів, після цього і було надано слово автору.

Спомин поета про рід, про батьківську хату, про дитинство переніс в далеке минуле, що стало не лише історією, а й життям.

О. В. Михалевич зізналася, що нещодавня зустріч з Анатолієм Кузьмовичем надихнула її до написання чергової поезії. Легко, проникливо, чаруюче звучали рядки її вірша «Чарівна дама у вінку». Поезія заполонила серця. Своїми літературними надбаннями ділилися учні школи І. Денисюк, О. Корнелюк, Ю. Сідловська. Найтепліші слова вдячності мамі звучали з уст учителя української мови Ю. Філюк. Вірші К. Бірук — це вічне зізнання в любові до рідної землі, захоплення красою рідного села Замшани. А яким зворушливим був виступ Г. Маринчук, присвячений найщирішим почуттям кохання та вірності.

Читання віршів перепліталося з виконанням пісень на слова волинських поетів. Свій чарівний спів дарували: О. Бірук, О. Михалевич, Л. Касянчук, В. Репета. Акомпанував їм А. Козел.

Хвилини літнього тепла купальської ночі, що манить таємницею світу папороті, акорди гітари подарував нам М. Михалевич. Його артистизм, манера виконання залишили незабутнє враження.

Щиро вдячні організаторам за свято поезії, ініціатором якого був А. К. Михалевич. Тож бажаємо всім, щоб серед прози нашого життя було місце високій поезії.

Дарина Дудка,

учениця 8-го класу НВК «ЗОШ І-ІІІступеня-дитячий садок» с. Замшани

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>