Дмитра Коляду з Велимчого нагородили посмертно

коляда посмертноПрезидент України Указом від 15 травня 2015 року № 270/2015 нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня Дмитра Степановича Коляду (посмертно). З приводу цієї події жителі села Велимче, представники районної та місцевої влади, друзі, бойові побратими загиблого Дмитра Коляди зібралися в актовому залі місцевої школи.
Сільський голова Василь Філозоф, хвилюючись згадував загиблого: «Дмитро – учень цієї школи, був простим сіль-ським хлопцем, допомагав батькам у веденні господарства, був завжди надійним другом та товаришем… Коли почалася перша хвиля мобілізації, наші хлопці пішли захищати державу і, нічого не питаючи, з честю виконували свій обов'язок. Матері до останньо-го не знали, де перебувають сини, думали, що ремонтують техніку на полігоні, а в той час хлопці вели запеклі бої...». Василь Іванович запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання світлу пам'ять загиблого.
Зачитавши Указ Президента, військовий комісар Ратнівсько-Старовижівського ОРВК Василь Шинкарук вручив орден батькові Степану Андрійовичу Коляді.
Степан Коляда ділився болем, який ятрить душу, адже боєць уцілів у запеклих боях за Савур-Могилу та Донецьк, єдиний з екіпажу вижив після прямого потрапляння міни в танк, а загинув у рідній роті у Володимир-Волинській військовій частині.
За достойне виховання сина, який боронив спокій, мир та загинув за Україну, вдячність батькам висловили керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук, директор НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Велимче Тетяна Павлович.
Волонтер Наталія Соколова-Попова, яка опікується сім'єю загиблого Дмитра, побажала міцного здоров'я батькам бійця, сили та терпіння. Звернулася до учнів школи: «Як віруюча людина, я хочу попросити у Бога, хай Діма та Коля стануть ангелами-охоронцями вашої школи (Микола Повх, який загинув під час АТО). Щоб ви, діти, були достойними сидіти за партами, за якими си-діли Герої, щоб їм не було соромно, дивлячись на вас з небес».
Напередодні зустрічі в навчальному закладі представники військкомату та влади, віддаючи шану Героєві, поклали квіти на могилу Дмитра.
Віта Мажула

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>