ДЕНЬ СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ У ВИДРАНИЦІ

День села видраниця14 листопада, у день святих лікарів Косми і Даміана Асійських, у Видраниці відзначають престольне свято і день села. У храмі, освяченому на честь святих безсрібників, відбулося богослужіння, яке очолив благочинний Ратнівської округи протоієрей Анатолій Гурський. Під час літургії духовенство піднесло молитву за мир в Україні.

У післяобідню пору у фойє сільського клубу відбулася виставка-ярмарок домашніх солодощів, якими пропонували посмакувати вихованці місцевої школи. На урочистостях з нагоди свята до односельчан звернувся настоятель храму Петро Макарук. З вітальними словами до жителів Видраниці прибув голова Забродівської об’єднаної територіальної громади Микола Калачук. Від імені народного депутата України Степана Івахіва сердечно вітав видраничан його помічник Володимир Бащук. Він презентував призи для розіграшу лотереї від благодійного фонду «Патріоти Волині». Подякував гостям та привітав односельчан зі святом виконуючий обов’язки старости     с. Видраниця Василь Лахтюк. Особливо розчулилися люди, коли Василь Адамович передав їм вітання від свого бойового побратима з 10-ї роти 24-ї меха-нізованої бригади Михайла По-лімея і зачитав його вірша.

Радо зустріла публіка односельчан – аматорів сцени, які виступили для них із гарними номерами. Жіноча вокальна група виконала пісні «У село до батька і до мами», «Гуляй, село». Юна солістка, учениця 4 класу НВК с. Видраниця Маргарита Токарська привітала видраничан піснею «Лише у нас на Україні». Завідуюча клубом Галина Аврамук заспівала пісню «Паляниця», під час якої голові об’єднаної громади Миколі Калачуку вручили коровай на рушнику. Радо зустріла публіка танець у виконанні учнів 4 класу (керівник Неля Кисіль). Тріо у складі Наталії Ганіч, Наталії Токарської і Катерини Лахтюк порадувало присутніх піснями «Три поради», «По світу», сольними номерами. Ведучими свята були Галина Аврамук та Вікторія Авдіюк.

Із концертом для жителів Видраниці за сприяння благодійного фонду народного депутата України Степана Івахіва «Патріоти Волині» виступив заслужений артист України, учасник антитерористичної операції Адам Горбатюк.

Із неабиякою цікавістю чекали видраничани розіграшу лотереї. Її організацією займалися Галина Аврамук та голова громадської організації «Берегиня» Валентина Авдіюк. Призи до розіграшу представили благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині», СТОВ «Ратнівський аграрій», Забро-дівська сільська рада, решту придбали за кошти від продажу квитків, а продали їх аж 322 і 130 із них були виграшними.

Отож супер-приз від благодійного фонду «Патріоти Волині» — плазмовий телевізор – дістався Людмилі Чирук, мікро-хвильова піч – Ользі Михальчук. Розігрували також фен для сушіння волосся, годинники, праску. Цінний приз від СТОВ «Ратнівський аграрій» — пилосос – виграла Наталія Дейнека. Решта виграшів – товари господарської групи, речі домашнього вжитку, інше.

Протягом дня у Видраниці працювала торгівля – продавали солодку вату, попкорн, повітряні кульки, діти стрибали на батутах. Увечері відбулась молодіжна дискотека.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>