ДЕНЬ СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ У ГУТІ

28 серпня, у день Успіння Пресвятої Богородиці, день села відзначили у Гуті. Храм у цьому селі освячений на честь архістратига Божого Михаїла, тож престольне свято тут відзначають 21 листопада. Для того, щоб організувати  свято у теплу пору року, свого часу в Гуті прийняли рішення відзначати день села 28 серпня.

Вранці, як і в усіх храмах району, тут відбулося святкове богослужіння, а в післяобідню пору розпочалися урочистості біля сільського клубу. Односельчан радо вітали директор будинку культури Тетяна Глущук і художній керівник Людмила Луцик. Вони ж надали слово для привітання виконуючому обов'язки старости Миколі Свіржевському. З вітальними словами звернувся до гутянців голова Заболоттівської об’єднаної територіальної громади Валерій Свіржевський. Він вручив подарунки найстаршій подружній парі села, яка цьогоріч зустріла «діамантове» весілля (60 років подружнього життя), Арсену Дмитровичу та Марії Іванівні Головіям, найстарішій жительці Тетяні Гайдучик, якій у 2017 році зозуля накувала 99 літ, наймолодшому жителю, який народився напередодні свята у сім’ї Андрія та Юлії Головіїв, і йому навіть ще не присвоїли ім’я, багатодітній сім’ї Галини та Миколи Головіїв, які виховують сім дітей і мама знову при надії. Кращим приймаком визнаний Андрій Приходько, «золотою» тещею – Надія Шпак, кращою невісткою – Людмила Луцик, яка зі свекрухою живе під одним дахом уже 25 років, а заслужена свекруха села Гута – Ольга Берестюк, у якої вдома два покоління невісток. До Дня села в Гуті оголосили конкурс на визначення найкращої садиби. Переможцями цього конкурсу стали Петро та Ольга Луцики, обійстя яких най-охайніше в селі.

Для гутянців співали ансамбль «Льонок» та Володимир Луцик. Вітальні слова присвячували працівникам усіх галузей, які є в селі, іменинникам серпня та людям, які відзначали день народження саме 28 серпня, щедро дякували спонсорам.

З вітальною телеграмою від народного депутата України Степана Івахіва до присутніх звернулася його помічниця Наталія Маленицька. Вона сердечно вітала жителів прекрасного поліського села, зичила, аби мир, злагода, достаток і благополуччя панували у їхніх родинах і в нашій незалежній соборній Україні. А також вона презентувала подарунки для розіграшу лотереї від благодійного фонду «Патріоти Волині». Вірно служитимуть і нагадуватимуть про незабутнє свято гутянцям мікрохвильова піч, дві праски, два годинники, два фени та супер-приз – плазмовий телевізор від народного депутата.

З вітаннями і грошовими подарунками прибула на свято помічник депутата обласної ради Володимира Бондаря Ольга Мисковець. Вона вручила грошові винагороди учасникам антитерористичної операції на Сході України з Гути та учаснику бойових дій в Афганістані Олександру Гайдучику. Атовці, яких представили до нагородження, — Петро Берчук, Олег Бульїн, Олександр Колодюк, Руслан Головій, Анатолій Гайдучик, Дмитро Гайдучик, Олександр Мутьєв, Олександр Панасюк, Віктор Анатолійович Глущук, Віктор Володимирович Глущук, В’ячеслав Гайдучик, Богдан Козка. До речі, двоє з них – Олег Бульїн та Олександр Мутьєв – знову перебувають в зоні проведення АТО, але вже за умовами контракту.

Далі море неймовірного позитиву і гарних емоцій жителям Гути подарував ансамбль «Жайвір», який виступив на гутянській сцені за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині». Більше години тривав концерт, а пройшов він на одному диханні, так що слухачі й не зогледілися, як швидко пролетів час. Після його закінчення відбувся розіграш лотереї, квитків на яку розкупили аж 150. 110 із них були виграшними. Окрім призів, які презентував благодійний фонд народного депутата, розігрували речі домашнього вжитку – пральний порошок, відра, миючі засоби, миски, тарілки, борошно. Та найбільше пощастило того вечора Людмилі Свіржевській, яка придбала квиток і виграла супер-приз – плазмовий телевізор, Володимиру Леваку, якому під час розіграшу лотереї дісталася мікрохвильова піч, та Марії Головій, яка стала власницею праски.

Увечері молодь розважалася на святковій дискотеці.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>